www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Krachtige 24 V-grijpers voor kleine componenten met IO-Link

De compacte, mechatronische 24 V-grijper voor kleine componenten van het type SCHUNK EGB met IO-Link maakt flexibele processen met snelle Pick & Place mogelijk.

Krachtige 24 V-grijpers voor kleine componenten met IO-Link
De grijper is gebaseerd op de beproefde SCHUNK EGP en weet te overtuigen met zijn hoge snelheid en hoge grijpkracht. In de versie met IO-Link voldoet de elektrische grijper voor kleine componenten aan de IO-Link Klasse B Standaard. Hierdoor is de grijper geschikt voor verhoogd stroomverbruik en is deze direct aan te sluiten op een IO-Link Klasse B Master. De grijpvingers zijn vrij positioneerbaar binnen elke cyclus en bieden zo de best mogelijke flexibiliteit.

Dankzij de voorpositionering zijn de kortste cyclustijden te realiseren. Omdat de grijpkracht via de software-instellingen in vier stappen aan het respectievelijke werkstuk is aan te passen, kunnen ook vervormingsgevoelige onderdelen worden verwerkt. Binnen de toegestane vingergrootte blijven zowel de grijpkracht als de grijpsnelheid vrijwel constant over de volledige slag. De positie van de grijpvingers is met behulp van het ingebouwde meetsysteem over de volledige slag te detecteren.

Er zijn geen externe sensoren nodig voor de bewaking. Integendeel zelfs: de tussenposities of variërende werkstukformaten zijn op elk moment te controleren. Een geïntegreerde diagnosetool bewaakt permanent de spanning, stroom, temperatuur en de staat van de grijper. Daarnaast stuurt de tool fouten automatisch door naar het overkoepelende besturingssysteem.

Indien nodig kunnen systeemoperators ook onderhoudsintervallen voor het systeem op de tool opslaan. Aangezien de volledige elektronica van de SCHUNK EGP op een ruimtebesparende manier is geïntegreerd, neemt de grijper erg weinig ruimte in beslag in de schakelkast. Borstelloze en dus onderhoudsvrije servomotoren en een spelingvrije verbindingsrolgeleiding garanderen een hoge mate aan efficiëntie en een constante grijpkracht over de volledige vingerlengte. Hierdoor is de SCHUNK EGP met IO-Link een dynamische, nauwkeurige en krachtige expert voor de veeleisende handling van kleine en middelgrote onderdelen.

Hoge grijpkracht met compacte afmetingen en gering gewicht

Net als zijn voorganger, de pneumatische SCHUNK MPG-plus, kan de SCHUNK EGP aan de zijkant of de onderzijde worden vastgeschroefd. Dit verhoogt de flexibiliteit binnen een systeemontwerp. Om de dynamiek en energie-efficiëntie van bovenliggende systemen te verbeteren, bestaat de behuizing van de grijper uit speciaal hoogwaardig aluminium. Bovendien wordt overtollig materiaal bij het ontwerp consequent weggewerkt.

De Pick & Place-specialist past naadloos in het programma voor een modulaire high-performance montage van SCHUNK. De grijper voldoet aan beschermklasse IP30 en is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen op het gebied van de handling en montage van kleine componenten. De grijper voor kleine onderdelen met IO-link is in eerste instantie verkrijgbaar in de maten 40, 60 en 64 met een vingerbeweging van 6 mm/8 mm/10 mm en een maximale grijpkracht van 140 N/210 N/300 N.

De rondloopnauwkeurigheid bedraagt 0,02 mm tijdens het grijpen en 0,1 mm tot 0,2 mm tijdens het positioneren van de grijpervingers. Dit hangt echter af van het feit of de vingerpositie vanuit één of twee richtingen wordt bereikt. De grijper is geschikt voor de behandeling van onderdelen tot 0,7 kg/1,05 kg/1,25 kg. Naast de versie met IO-Link is de 24 V-grijper ook beschikbaar met aansturing via digitale I/O.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers