www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Krachtige, maar compacte 24 V-grijper voor kleine onderdelen met IO-Link

Met compacte, mechatronische 24 V grijpers voor kleine componenten maakt SCHUNK EGP met IO-Link flexibele Pick & Place-processen mogelijk.

Krachtige, maar compacte 24 V-grijper voor kleine onderdelen met IO-Link
Gebaseerd op de reeds bewezen SCHUNK EGP scoort het ook met een hoge snelheid en tegelijkertijd een hoge grijpkracht. In de versie met IO-Link, voldoet de elektrische grijper voor kleine componenten aan de IO-Link Klasse B Standaard, die geschikt is voor verhoogd vermogensverbruik en deze kan direct worden aangesloten op een IO-Link Klasse B Master. Zijn grijpvingers kunnen naar wens worden gepositioneerd binnen een cyclus, d.w.z. maximale flexibiliteit, en dankzij de positionering vooraf zijn uiterst korte cyclustijden mogelijk.

Omdat de grijpkracht via de software-instellingen in vier stappen aan het respectievelijke werkstuk is aan te passen, kunnen ook vervormingsgevoelige onderdelen worden verwerkt. Binnen de toegestane vingergrootte blijven zowel de grijpkracht als de grijpsnelheid vrijwel constant, net als de snelheid over de volledige slag. De positie van de grijpvingers kan met behulp van het ingebouwde meetsysteem over de volledige slag worden gedetecteerd.

Hierdoor zijn voor de bewaking geen externe sensoren nodig. De tussenposities of variërende werkstukformaten kunnen zelfs op elk moment worden opgevraagd. Een geïntegreerde diagnosetool bewaakt permanent de spanning, stroom, temperatuur en de staat van de grijper en stuurt fouten automatisch door naar het bovenliggende besturingssysteem. Indien nodig kunnen systeemoperators tevens onderhoudsintervallen voor het systeem op de tool opslaan.

Aangezien de gehele elektronica van de SCHUNK EGP op een ruimtebesparende manier is geïntegreerd, neemt de grijper erg weinig ruimte in beslag in de besturingskast. Borstelloze en daarom onderhoudsvrije servo-motoren en een backlash-vrije voorgeladen kruisgeleidewals garanderen een hoge mate aan efficiëntie en constante grijpkrachten over de gehele vingerlengte. Hierdoor wordt de SCHUNK EGP met IO-Link een dynamische, nauwkeurige en krachtige expert voor uitdagende handling van kleine en middelgrote delen.

Hoge grijpkracht met compacte afmetingen en gering gewicht

Net zoals zijn voorganger, de pneumatische SCHUNK MPG-plus, kan de SCHUNK EGP worden vastgeschroefd of op de zijkant of basis worden vastgemaakt, waardoor hij flexibeler in een systeemontwerp past. Om de dynamiek en de energie-efficiëntie van bovenliggende systemen te verbeteren, bestaat de behuizing van de grijper uit speciaal hoogwaardig aluminium.

Bovendien wordt overtollig materiaal bij het ontwerp consequent weggewerkt. De Pick & Place-specialist past naadloos in het programma voor modulaire high-performance montage van SCHUNK. Het voldoet aan beschermingsklasse IP30 en is geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen op het gebied van handling en montage van kleine onderdelen. De grijper voor kleine componenten met IO-Link is verkrijgbaar in de maten 40, 50 en 64 met een vingerbeweging van 6 mm/8 mm/10 mm en een maximale grijpkracht van 140 N/210 N/300 N.

De rondloopnauwkeurigheid voor het grijpen is 0,02 mm, voor het positioneren van de grijpvingers 0,1 mm tot 0,2 mm, wat ervan afhankelijk is of de positie van één of twee richtingen wordt benaderd. De grijper is geschikt voor de handling van onderdelen met een gewicht tot 0,7 kg/1,05 kg/1,25 kg. Naast de versie met IO-Link is de 24 V-grijper als vanouds beschikbaar met aansturing via digitale I/O.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers