www.technologieenindustrie.com
NSK

Nieuw gamma NSK lagers voor walserijen gaat langer mee

NSK stelde onlangs haar nieuwste vierrijige kegellagers voor walserijen voor. Het gamma staat garant voor toonaangevende prestaties en milieuvriendelijkheid. De lagers maken gebruik van een recent ontwikkelde waterafstotende smering die het component volledig afdicht van invloed van buitenaf. Dankzij deze nieuwe lagers kan de levensduur onder moeilijke omstandigheden meestal verdubbeld worden, zeker bij toepassingen waar er een grote kans is op indringing van water. Bovendien zorgt de afgedichte uitvoering voor minder vetverbruik in vergelijking met een conventioneel lager. Bovendien is ook het risico op vervuiling van het milieu sterk verminderd.


De lange levensduur van deze nieuwe vierrijige afgedichte kegellagers met nieuwe AQGRD-smering van NSK, zijn een antwoord op de eisen van walserijen. Zij willen in hun toepassing vooral een duurzame oplossing. Walserijen zetten gewoonlijk walsen in paren in om staal of andere metalen tot specifieke vormen te walsen tot platen. Dit werk is bijzonder veeleisend voor de lagers, die zwaar belast worden bij een hoge temperatuur én aan hoge snelheden. Bovendien worden ze ook voortdurend blootgesteld aan waternevel en metaaldeeltjes.

Deze zware bedrijfsomstandigheden kunnen leiden tot schilfering, waardoor voortijdige lageruitval kan optreden. Afbladderen treedt op bij vermoeidheid en uit zich door het losraken van kleine stukjes lagermateriaal van het gladde oppervlakte van de loopweg. Dit effect zorgt voor grove gebieden die uiteindelijk het loopvlak onbruikbaar maken.

Een belangrijke innovatie om dergelijke problemen te helpen bestrijden is het nieuw ontwikkelde AQGRD waterbestendig vet. De geoptimaliseerde vetsamenstelling zorgt voor een dikkere oliefilm en vormt een beschermlaag tussen het loopvlak en de kogels, waardoor direct contact zonder smering onmogelijk is en tegelijk corrosie voorkomen wordt. Roestpreventie is belangrijk, omdat schadelijke defecten zoals schilfering die een bedreiging vormen voor de levensduur van lagers, voortspruiten uit corrosie. Een langere levensduur vermindert de onderhoudskosten en verhoogt de operationele efficiëntie. Aangezien de lagers minder vaak vervanging moeten worden, helpen ze dankzij een kleiner koolstofverbruik de ecologische voetafdruk naar beneden en wordt het verbruik van hulpbronnen tot een minimum beperkt.

Naast de voordelen van een lange levensduur zal er ook minder lagermateriaal en energie verbruikt worden ten opzichte van de vervangingscycli van conventionele lagers, wat op zijn beurt helpt om de CO2-uitstoot te verminderen.

NSK zet verder in op het ontwikkelen en produceren van producten die gericht zijn op het realiseren van een duurzame samenleving.

1) NSK's nieuwe afgedichte vierrijige kegellagers voor plaatwalsen in walserijen.


Nieuw gamma NSK lagers voor walserijen gaat langer mee

2) Een werkschema van een walserij met de plaatwalsen en steunwalsen.


Nieuw gamma NSK lagers voor walserijen gaat langer mee

3) De nieuwe afgedichte vier-rijige kegellagers van NSK die van de waterdichte AQGRD smering voorzien worden, gaan twee keer zo lang mee als conventionele lagers.


Nieuw gamma NSK lagers voor walserijen gaat langer mee

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers