www.technologieenindustrie.com
EATON

Eaton DS7 Soft Starter Series uitgebreid met apparaten tot 200 A

Als één van de toonaangevende producenten van componenten, systemen en oplossingen voor elektrotechniek en automatisering, meldt Eaton’s Electrical Sector de uitbreiding van de serie softstarters DS7 met apparaten tot 200 A.

Eaton DS7 Soft Starter Series uitgebreid met apparaten tot 200 A
De softstarter bewijst zich steeds vaker als een alternatief voor de sterdriehoek starter. Gebruikers worden hiermee voorzien van een compleet 4-200 A systeem met standaard bediening en een functionaliteit die de vorige DS4 en DS6 series volledig vervangt. De voedingsspanning van de DS7 loopt van 200 tot 480 V; versies met 24 V AC/DC en 110-230 V AC bediening zijn leverbaar. De speciale startmethode (asymmetrische trigger control) voor de softstarter functie, voorkomt de gelijkstroomcomponenten die normaal optreden met een tweefasen geregelde softstarter (Eaton EU-octrooi EP12 40706B1). Dit gaat de vorming tegen van elliptische rotatievelden die onregelmatige motorstarts veroorzaken en onnodig lange starttijden. Het gelijkmatige startgedrag van de DS7 is daarmee vergelijkbaar met dat van een driefase softstarter.
De compacte DS7 starters zijn bij uitstek geschikt voor reguliere toepassingen, zoals pompen, ventilatoren en kleinschalige transportbanden. De DS7 zal binnenkort ook beschikbaar zijn met een SmartWire-DT interface voor automatiseringsoplossingen, waarmee bedrading wordt vergemakkelijkt en de functionaliteit wordt verhoogd.

De Eaton DS7 softstarters zijn geschikt voor meerdere toepassingen, zoals driefasen inductieve belastingen, geluidarme en soepele motorstart in transportsystemen, of voor het opstarten van een slijtvaste pomp, waarmee de belasting van de totale installatie (waterslag) wordt gereduceerd. DS7 starters zijn ook geschikt voor het starten van ventilatoraandrijvingen en zorgen voor minder slijtage van de aandrijfriemen.

Elektronische softstarters voldoen aan de klanteisen wat betreft een schokvrije toename van het koppel en een uitgekiende stroomafname in de opstartfase. Ze regelen in de opstartfase de voedingsspanning van de driefasenmotor, zodat de motor wordt aangepast aan de belasting van de aandrijvende machine. Hierdoor kan de snelheid van mechanische apparatuur gelijkmatig worden verhoogd. Het gebruik van een softstarter vermindert de belasting op alle bedrijfskarakteristieken en -volgordes en zorgt zo voor een langere levensduur van de componenten met als gevolg een daling van de kosten. DS7 softstarters voldoen volledig aan de productnorm voor elektrische softstarters (IEC/EN 60 947-4-2.).

Meer informatie: www.eaton.com/moellerproducts
Fotonr.: MI-11-1205
Bijschrift: Eaton DS7 serie softstarters uitgebreid met apparaten tot 200 A.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers