www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Sterke 5-assige, bekrachtigde spanner met afstelbare center

Als reactie op de grote vraag heeft SCHUNK zijn productserie van bekrachtigde 5-assige spanners uitgebreid die nu zijn uitgerust met een afstelbare center: De onderhoudsvrije SCHUNK KONTEC KSX-C verkrijgbaar is nu verkrijgbaar in basisbehuizingen met vier verschillende lengten (330 mm, 430 mm, 500 mm en 630 mm) en twee verschillende hoogten (174 mm en 125 mm).

Sterke 5-assige, bekrachtigde spanner met afstelbare center
De hoogwaardige 5-assige spanners zijn uitgerust met twee klauwen die nauwkeurig kunnen worden bewogen door een lasergeëtste liniaal. De klemkrachten kunnen zonder gereedschap worden ingesteld tussen 4 kN en 40 kN en worden direct op het werkstuk gemeten. De spanner levert ook ruimschoots kracht om de werkstukken vast te zetten, zelfs bij minimale klemoppervlakken. Dankzij een 160°-snelspansysteem worden werkstukken binnen enkele seconden geklemd op een trillingsbestendige manier en met een hoge herhalingsnauwkeurigheid.

Doordat het vastklemmen plaatsvindt door middel van spanning, wordt de buigbelasting op de basisbehuizing tot een minimum beperkt. Bovendien zorgen het klauwengeleidingssysteem en de opzet van het klemmechanisme voor een zeer rigide en in alle dimensies gelijkblijvende klemming. Hierdoor zijn er ideale omstandigheden voor de nauwkeurige bewerking van de andere kant.

Volledig ingekapseld

De aandrijving en het afstelmechanisme van de 5-assige spanner zijn volledig ingekapseld om ze te beschermen tegen het binnendringen van spaanders, vuil en koelmiddelen. Het eenvoudig te reinigen ontwerp van de spanner voorkomt ophoping van spaanders. De KONTEC KSX-C kan daardoor naadloos worden geïntegreerd in het modulaire concept van SCHUNK voor de zeer efficiënte werkstukopspanning van SCHUNK. De klempennen van het SCHUNK VERO-S snelwisselsysteem voor pallets kunnen worden gebruikt voor de directe montage van de basisbehuizing zonder dat daarvoor een adapterplaat nodig is.

In combinatie met het snelwisselsysteem voor pallets kan de spanner binnen enkele seconden en bij maximale rondloopnauwkeurigheid op de machinetafel worden verwisseld. Hij kan worden uitgerust met standaard, aluminium of speciale 5-assige bovenklemmen, penduleplaten of tal van andere standaardklemmen uit 's werelds grootste assortiment aan standaard spanklauwen van SCHUNK.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers