www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Aangedreven 6-klauwplaat - afgedicht voor langere onderhoudsintervallen

Speciale afdichtingen op de klauwinterface en zuiger van de SCHUNK ROTA NCR-A voorkomen dat er vet wegloopt van de afgedichte compenserende 6-klauwplaten met pendule SCHUNK ROTA NCR-A en dat de klemkracht langzaam afneemt.

Aangedreven 6-klauwplaat - afgedicht voor langere onderhoudsintervallen
Zelfs bij lage klemkrachten is een precieze werking van de klauwplaat gegarandeerd en tegelijkertijd zorgen de afdichtingen ervoor dat er geen spanen en vuil in de klauwplaatbehuizing terechtkomt. Hierdoor neemt de procesveiligheid toe en worden de onderhoudsintervallen verlengd. Dit betekent dat de draaibank minder vaak gesmeerd of gereinigd hoeft te worden.

Maximale ronding van vervormingsgevoelige onderdelen

De SCHUNK ROTA NCR-A bestaat uit een centrale klauwplaatzuiger met drie interne pendules die zijn uitgelijnd op 120°. Elke pendule is verbonden met twee basisklauwen. Hierdoor is het werkstuk gecentreerd tussen zes contactpunten die per paar zijn af te stellen. Als de klemkrachten naar de klauwplaat worden gericht, leidt dit tot een optimale centrering zonder redundante meting van het werkstuk. De klauwplaat wordt met zijn trillende klauwen perfect op het werkstuk afgesteld.

Bij een conventionele klauwklemming zorgt deze configuratie voor een maximale rondheid van de werkstukken. Dit vermindert de vervorming van ringvormige werkstukken met een factor 10 ten opzichte van vastklemmen met 3-klauwplaten. Bij eindafwerking of bij het vastklemmen van vooraf gedraaide oppervlakken, kunnen gebruikers de pendules van de ROTA NCR-A-klauwplaat in de middelste posities vastklemmen, waardoor de zes klemmen concentrisch kunnen bewegen. De klemkracht tussen de eerste en tweede klemhandeling kan worden gevarieerd door de drukreductie op de klemcilinder. De stijve klauwplaatbehuizing en lange klauwgeleiding staan garant voor een hoge herhalingsnauwkeurigheid en nauwkeurige bewerkingsresultaten.

Lage hoogte en brede keuze aan standaardklauwklemmen

Dankzij het platte klauwplaatontwerp is er voldoende ruimte in uw machine over voor het werkstuk en het bewerkingsproces. In plaats van dure systeemklemmen of speciale oplossingen kunnen standaardklemmen uit het grootste standaardklauwplaatprogramma ter wereld van SCHUNK worden gebruikt op de klauwinterface van de ROTA NCR-A. Dit bespaart kosten en tijdrovende producten op maat, verhoogt de flexibiliteit en verlaagt de installatiekosten. De SCHUNK ROTA NCR-A is verkrijgbaar in de maten Ø 190 mm to Ø 1.000 met maximale klemkrachten tussen 36 kN en 300 kN, en klauwslagen van 6 mm tot 25 mm.

De aangedreven klauwplaten van de maten 190 tot 225 zijn voorzien van tand en groef; vanaf maat 250 zijn ze voorzien van een veelzijdige fijne vertanding (1,5 mm x 60° of 1/16'' x 90°). Vanaf maat 630 is de klauwplaat ook geschikt voor verticale draaibanken. -Afhankelijk van de klauwplaatgrootte bedraagt de pendelcompensatie tussen ± 1 mm en ± 6 mm, en de maximale snelheid is 600 tot 4.000 tpm.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers