www.technologieenindustrie.com
Verlinde

EUROCHAIN VR: De nieuwe generatie elektrische kettingtakels van VERLINDE voor lasten van 63 tot 5.000 kg

De EUROCHAIN VR is het volledig nieuw ontworpen gamma elektrische kettingtakels van VERLINDE. De EUROCHAIN VR heeft een nieuw ergonomisch design, en biedt aanzienlijke verbeteringen op het gebied van veiligheid, productiviteit en onderhoudsgemak.

EUROCHAIN VR: De nieuwe generatie elektrische kettingtakels van VERLINDE voor lasten van 63 tot 5.000 kg
De EUROCHAIN VR is ontworpen om de gebruiker een maximale veiligheid te garanderen. De standaard versie bevat een nieuw nestenschijf-concept met nesten en tussenliggende tanden voor de kettingaandrijving. Dit nieuwe concept zorgt voor een een soepelere en stillere kettingloop met een kleinere kans op het vastlopen van de ketting. Verder is de VR standaard uitgerust met een vuistslag aan/uit-drukknop op de bedieningspeer, een koppelbegrenzer, een hijsrem met schijf, laagspanningsbesturing (48V), een frequentieregelaar voor het katrijden, een elektrische veiligheids-eindschakelaar voor hoge en lage positie en voldoet de EUROCHAIN VR kettingtakel aan de EG-machinerichtlijn.

De EUROCHAIN VR verhoogt de productiviteit. Alle modellen bieden een uitgebreid snelheidsgamma, 25% sneller dan de voorgaande generatie. De hijsmotor heeft standaard 2 hijssnelheden voor een flexibelere werking. De EUROCHAIN VR kan met 1 ketting tot 2,5 ton hijsen, met FEM 2m, waardoor met hogere hijshoogtes kan worden gewerkt, terwijl de afmetingen van de kettingopvangbak kleiner zijn en de compactheid van de hijsunit dus groter.

De reductor is gesmeerd voor de levensduur van het takel, hetgeen het onderhoud beperkt, en ontworpen voor uiterst lange werkingsperiodes tot 3200 uur.
De uiterst precies bewerkte tandwieloverbrenging verzekert bovendien een zeer stille werking. De koppeling is eenvoudig toegankelijk voor incidentele onderhoudswerkzaamheden en de positie van de koppeling in de reductor zorgt ervoor dat de rem de last kan houden, ongeacht de gebruiksomstandigheden van het apparaat.

De nestenschijf heeft een nieuwe gepatenteerde constructie met 5 nesten voorzien van 5 tussentanden voor een perfecte opname van de hijsketting. Deze constructie zorgt ervoor dat de ketting beter geleid wordt waardoor de kans op vastlopen van de ketting wordt verkleind.
De maximale bovenste en onderste posities van de hijshaak zijn beveiligd door de elektrische eindschakelaars die zich onder het kettinggeleidingssysteem bevinden. De schakelaars worden afwisselend geactiveerd door de bovenste kegel van de hijshaak of de slappe eindaanslag van de kettingdraad.

De printplaten van de elektrische schakelkast zijn voorzien van ontkoppelbare stekkers ter vereenvoudiging van de onderhoudswerkzaamheden. De zijplaten zijn eenvoudig te verwijderen voor een betere toegankelijkheid.
De motor kan eenvoudig verwijderd worden ter vervanging of voor onderhoud. De motor is standaard uitgerust met een thermische beschermingssonde. De geforceerde ventilatie van de motor wordt verzorgd door een ventilator aan het aseind, en een luchtafvoersysteem (ventilatieopeningen aan de voor- en zijkant). Hierdoor wordt het takellichaam optimaal gekoeld, hetgeen de levensduur van de hijsmotor ten goede komt. De behuizing van het takel wordt beschermd door een epoxy poedercoating van 70μm. Hierdoor is het mogelijk het takel in te zetten in thermisch agressieve omgevingen (-20C ° tot +50 ° C).

De hijshaak bevat een ergonomische grijpzone, met rubberen bekleding voor betere bescherming van het onderblok. De opening van de hijshaak is extra groot voor een eenvoudigere aansluiting op de accessoires onder de haak. De kegel boven de hijshaak heeft een dubbele functie: activering van de elektrische eindschakelaars en het verzamelen van de overtollige olie die gebruikt wordt voor het smeren van de ketting. De bedieningspeer is verkrijgbaar met 2, 4 of 6 knoppen, afhankelijk van de ophanging van het takel: vaste ophanging, loopkat op monorail of loopkraan met translatiebeweging of zwenkkraan met elektrisch zwenken. De EUROCHAIN VR is standaard IP55, met een laagspanningsbesturing 48 V en een ontkoppelbare stekker.

De EUROCHAIN VR kan worden aangeboden met verschillende opties: een eindschakelaar met nokken, een tweede rem op hijsmotor, bevestiging met een oog ter vervanging van de bovenste haak, hijshaak met automatische sluiting, eindschakelaar katrijden, kort gebouwde loopkat, loopkat met bochten, katrijdloopkat met 2 snelheden (20 & 5 m/min), enz...
De officiële introductie van de Verlinde EUROCHAIN VR kettingtakel zal in Nederland plaatsvinden tijdens de Techni-Show en de ESEF in de Jaarbeurs Utrecht van 13 tot en met 16 maart 2012.

De Verlinde EUROCHAIN VR kettingtakel zal op twee verschillende locaties worden gepresenteerd: op de Techni-Show presenteren we de EUROCHAIN VR op de stand van onze vaste dealer Mennens in Hal 7, stand E030 en E050.
Daarnaast kunt u de VR uitgebreid komen bekijken op de Verlinde stand op de ESEF beurs in Hal 2, stand B047.
U bent op beide stands van harte welkom!

VERLINDE_EUROCHAIN_VR_internal_view2.jpeg: De reductor is levenslang gesmeerd om het onderhoud
te beperken, en ontworpen voor uiterst lange werkingsperiodes tot 3200 uur.
VERLINDE_EUROCHAIN_VR_internal_view1.jpeg: Aluminium kettinggeleidingsysteem en elektrische
hijseindschakelaars.
VERLINDE_EUROCHAIN_VR_internal_view3: Als nieuwe, gepatenteerde constructie is de nestenschijf met
5 nesten voorzien van 5 tussentanden voor een perfecte opname van de hijsketting.
VERLINDE_EUROCHAIN_VR2_elect_trolley_version.jpeg: EUROCHAIN VR2 in de elektrische loopkat
uitvoering.
VERLINDE_EUROCHAIN_VR5_hook_suspended version.jpeg: EUROCHAIN VR5 in de uitvoering met
vaste hijshaak.
VERLINDE_EUROCHAIN_VR5_man_trolley_version.jpeg: EUROCHAIN VR5 met handverrijdbare loopkat
voor bochten.
VERLINDE_EUROCHAIN_VR5_trolley_profile_ version.jpeg: EUROCHAIN VR5 met handverrijdbare loopkat
voor holle hangbanen, type EUROSYSTEEM.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers