www.technologieenindustrie.com
EATON

Nieuwe Eaton SmartWire-DT business partners: Hilscher en Wöhner tekenen samenwerkingsovereenkomst tijdens SPS/IPC/Drives 2011

Als toonaangevend producent van componenten en systemen in de elektrotechniek en automatiseringstechniek, presenteerde de Electrical Sector van Eaton twee nieuwe Eaton SmartWire-DT business partners tijdens de SPS/IPC/Drives: Hilscher, een systeemautomatiseringsbedrijf in Hattersheim en leider op het gebied van industriële communicatiesystemen, en Wöhner in Rödental, specialist op het gebied van railsysteemtechnologie. Tijdens de beurs in Neurenberg tekende Eaton samenwerkingsovereenkomsten met Hilscher en Wöhner, waarin beide bedrijven hun intentie uitspreken om het SmartWire-DT interconnectie- en communicatiesysteem van Eaton te integreren in hun producten. Eerder dit jaar kondigden Eaton en Phoenix Contact, Blomberg, op de Hannover Messe 2011 eveneens een zakelijke samenwerking aan met de elektronische Contracton motorstarter en SmartWire-DT.

Nieuwe Eaton SmartWire-DT business partners: Hilscher en Wöhner tekenen samenwerkingsovereenkomst tijdens SPS/IPC/Drives 2011
Onder het motto "From Lean Connectivity to Lean Automation", stelt Eaton zich ten doel besturingskasten te stroomlijnen, bedrading en interfaces tot een minimum te beperken en de machine- en systeemtransparantie te verhogen. Een "lean automation" oplossing met daarin SmartWire-DT en HMI/PLC technologie vermindert de werkzaamheden in verband met projectplanning en opstarten, verhoogt de prestaties, bespaart kosten en betekent uiteindelijk minder foutbronnen en een grotere flexibiliteit bij modulaire machineconcepten. Eaton werkt bij het uitdragen van zijn visie 'From Lean Connectivity to Lean Automation’ samen met een reeks SmartWire-DT partners, die daartoe hun producten uitrusten met zowel een SmartWire-DT master, als een slave-verbinding.

Craig McDonnell, hoofd van de Eaton Automation Business Unit (IAB) van de Electrical Sector van Eaton, zei: "We zijn erg blij met de twee nieuwe, toonaangevende technologiepartners Hilscher en Wöhner. Het toont aan dat Eaton's SmartWire-DT technologie een vaste plek heeft verworven in de markt en dat klanten nog meer kunnen profiteren van onze technologie."

Het commentaar van Richard Boulter, Senior Vice President Industrial Control Division bij Eaton Industries, op de samenwerking, luidde: "De uitbreiding van het SmartWire-DT productassortiment met onze business partners maakt onze strategie ‘From Lean Connectivity to Lean Automation’ nog aantrekkelijker voor onze klanten.”

Hans-Jürgen Hilscher, Managing Director van Hilscher GmbH, zei: "Onze netX technologie vereenvoudigt de aansluiting van de SmartWire-DT bedrading en communicatie met traditionele veldbussen en real-time Ethernet systemen. Dit opent de deur naar een snelle verspreiding van SmartWire-DT in de automatiseringstechniek."
"Met SmartWire-DT kan onze railsysteemtechnologie wereldwijd communiceren!", benadrukt Frank Wöhner, Managing Partner bij Wöhner, de voordelen van deze samenwerking. "Ons doel was altijd om nieuwe wegen in te slaan bij de ontwikkeling van 'onze' railsysteemtechnologie. Met een luisterend oor voor de behoeften van de klant en voldoende oog voor de eisen van de toekomst, willen we onze voorsprong op het gebied van railsysteemtechnologie op de lange termijn verzekeren door deze nieuwe samenwerking."

Wat betreft de samenwerking tussen Hilscher en Eaton:
Voor een brede toepassing in de automatiseringstechniek vereist SmartWire-DT een aansluiting met bestaande besturingsniveaus. Dit is het makkelijkst te implementeren via gateways naar de verschillende industriële netwerken. De netX technologie van Hilscher faciliteert via een controller de communicatie met alle veldbussen en met een real-time Ethernet-systeem. Het is bij uitstek geschikt als basis voor een geïntegreerde familie van SmartWire-DT gateways. Hilscher heeft ervaring met alle toonaangevende communicatiesystemen en is in staat om efficiënt aan deze ontwikkelingen bij te dragen. Dankzij de eigen productie en wereldwijde aanwezigheid, kan Hilscher deze gateways produceren en aan klanten beschikbaar stellen. De SmartWire-DT producten die voor 2012 gepland staan zijn Profinet, Powerlink en EtherCAT gateways. Naast het ontwikkelen van eigen producten, kan Hilscher ook samenwerken bij de ontwikkeling van toegesneden communicatieoplossingen. Met de ervaring opgedaan bij de ontwikkeling van gateways, kan Hilscher ook als technologie- en ontwikkelingspartner ondersteuning bieden bij de integratie van SmartWire-DT masteraansluitingen in customized apparatuur. Hierbij kan het bedrijf voortbouwen op bestaande structuren en bronnen van netX Design in Service.

Wat betreft de samenwerking tussen Wöhner en Eaton:
Doel is met de toepassing van SmartWire-DT technologie de voordelen van de ‘lean’ connectiviteit uit te breiden naar de Wöhner railsystemen. In combinatie met intelligente meettechnologie, kan zo de belangrijkste informatie over alle systeemaspecten beschikbaar worden gesteld en gebruikt worden. "Met deze ontwikkeling integreren we intelligent energiemanagement in de railsysteemtechnologie", zegt Hubert Lenker, Market Manager en Productontwikkelaar bij Wöhner. "Eenvoudige en betrouwbare registratie van het energieverbruik en de preventieve controle van de zekering- en schakeltoestanden van railcomponenten zullen in de toekomst worden gewaarborgd. De SmartWire-DT module op de EQUES adapter zorgt voor directe controle van een brede range motorvoedingschakelapparatuur."
De voordelen van deze samenwerking worden echter het meest duidelijk als het gaat om Wöhner's CrossLink® technologie: de ontwikkeling van een combinatie van het CrossLink® technologie gestandaardiseerd adapterplatform met de SmartWire-DT technologie zal voordelen bieden voor een veelheid aan toepassingen.

Mechanische en systeemingenieurs worden nieuwe wegen aangeboden om de systeembeschikbaarheid en de prestaties te verbeteren, naast een vereenvoudigde regeling van het energieverbruik. Het monitoren van het energieverbruik maakt tevens een effectievere benutting van het railsysteem mogelijk. De groeiende vraag naar energie en het groeiend milieubewustzijn maken een efficiënt en economisch gebruik van energie alleen maar belangrijker. Het kunnen uitlezen van gegevens direct aan de bron en de directe beschikbaarheid van deze gegevens wereldwijd via het internet, zorgt voor enorme flexibiliteit bij het verbruik van energie. Dit bespaart kostbare bronnen en kosten.

Meer info: www.eaton.com/moellerproducts
Afbeeldingnr.: MI-11-1213
Bijschrift: Nieuwe Eaton SmartWire-DT strategische partners: Hilscher en Wöhner.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers