www.technologieenindustrie.com
NIDEC Control Techniques

Hoogvermogen regelaar in systeemkast binnen een week leverbaar

Met de introductie van de Drive Free Standing van Control Techniques kunnen gebruikers van hoogvermogen aandrijvingen binnen slechts één week de beschikking hebben over een kant-en-klare regelaar in een systeemkast. Dit is vooral een uitkomst bij noodgevallen.

Hoogvermogen regelaar in systeemkast binnen een week leverbaar
De energiezuinige motorbesturing, die is ontworpen voor omgevingen met een verhoogd risico op binnendringen van vocht en/of stof, kan na onderling overleg binnen vijf werkdagen op een willekeurige bestemming in Europa worden afgeleverd. De voorgemonteerde regelaar, die beschikbaar is in vermogens tussen 55 kW en 520 kW, is gebruiksklaar en past zonder extra engineering in een bestaande kastopstelling. De Drive Free Standing is eenvoudig te configureren via de op de deur gemonteerde HMI of met de Windows-gebaseerde Connect PC tool.

Het systeem heeft standaard een IP23-beschermingsgraad, maar is ook beschikbaar in een IP54-uitvoering of een watergekoelde IP55-variant. Voor een grotere betrouwbaarheid maakt de Drive Free Standing gebruik van standaard aandrijfmodules van Control Techniques, die zich wereldwijd bewezen hebben. Deze regelaars zijn volgens zeer consistente procedures gemaakt en zijn daarbij uitgebreid getest. Hierbij is gezorgd voor volledige traceerbaarheid. PCB's met een conformal coating (ingiethars), een gepatenteerd luchtstroomsysteem dat het binnendringen van vervuiling tot een minimum beperkt en de koeling maximaliseert, alsmede een breed ingangsspanningsbereik van de voeding dragen bij aan een langere levensduur van de regelmodules.

De Drive Free Standing is gebaseerd op de wereldwijd geïnstalleerde Unidrive M700 en Powerdrive F300 regelmodules van Control Techniques. De Unidrive M700 voorziet in een krachtige motorregeling met een bandbreedte van de stroomlus tot 3.000 Hz en een bandbreedte van de snelheidslus tot 250 Hz. De Unidrive M700 heeft ook een vrij programmeerbare, geïntegreerde machinebediening. Als alternatief biedt de Powerdrive F300 ook specifieke functionaliteiten voor ventilator-, pomp- en compressortoepassingen.

De Unidrive M700 is toegerust voor Ethernet-communicatie volgens onder andere EtherNet I/P, Profinet en Modbus TCP/IP. Beide typen regelaars bevatten verder uitbreidingsmogelijkheden voor alle belangrijke communicatie protocollen. Ook zijn er verschillende opties voor de regeling, I/O en encoders.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers