www.technologieenindustrie.com
EATON

Nieuwe high-end XV150 serie touch displays van Eaton met aluminium front en geïntegreerde SmartWire-DT Master

Als één van de toonaangevende fabrikanten van componenten, systemen en oplossingen voor elektrotechniek en automatisering, lanceert de Electrical Sector van Eaton de nieuwe XV152 touch-display-PLC's. Deze high-performance HMI/PLC serie is nu ook verkrijgbaar met een geïntegreerde SmartWire-DT master. De nieuwe XV150 apparaten met resistive touch technologie en kleuren TFT scherm bieden een optimale oplossing voor met name prijsgevoelige sectoren en onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit aluminium fronten met IP65 bescherming, robuuste metalen behuizingen en een uitgesproken plat ontwerp. De HMI/PLC 's zijn leverbaar met 5,7", 8.4" en 10.4" touch displays.

Nieuwe high-end XV150 serie touch displays van Eaton met aluminium front en geïntegreerde SmartWire-DT Master
SmartWire-DT is een uitgebreide aansluit- en communicatietechnologie van Eaton: het uniforme en open systeem vervangt de stuurstroombedrading in alle onderdelen, van de circuit breaker, de motorstarters en frequentieomvormers, tot en met de bedienings- en signaleringsapparatuur en de sensoren.

De nieuwe serie XV152 met een SmartWire-DT master is gebaseerd op de XV152 HMI/PLC en onderscheidt zich door zijn compacte afmetingen en hoge prestaties: dit wordt gerealiseerd door een 400 MHz RISC processor en een 128 MB intern geheugen (indien nodig uitbreidbaar met een SD-geheugenkaart). Alle HMI/PLC's kunnen ook overweg met veeleisende PLC applicaties. De in het apparaat geïntegreerde SmartWire-DT master is een nieuwe functie: voorheen vereiste de aansluiting een gateway, die met de XV100 HMI/PLC was verbonden via CANopen of Profibus.

Eaton lanceerde in het derde kwartaal van 2011 al vijf XV102 HMI/PLC’s in een kunststofbehuizing met een SmartWire-DT master. De volgende schermafmetingen en interfaces zijn leverbaar: een 3,5 inch alsmede een 5,7 inch en een 7 inch scherm met RS485 en CANopen of Profibus DP/MPI. Deze integratie van SmartWire-DT biedt verschillende voordelen voor de gebruiker. De SmartWire-DT lijn kan eenvoudig en comfortabel worden geconfigureerd via CoDeSys. De technische gegevens van de SmartWire-DT-interface zijn hetzelfde als die van de vorige SmartWire-DT gateways, dat wil zeggen dat gebruikers toegang hebben tot het volledige scala van functies en tot 99 slaves kunnen aansluiten op een SmartWire-DT master. In lijn met het "Verbinden in plaats van bedraden" principe, maakt de SmartWire-DT interface rechtstreeks verbinding met de PLC in de HMI zonder gebruik te maken van een gateway.

Eaton beslaat met de vijf XV102 HMI/PLC varianten en de zes nieuwe XV152-apparaten een breed toepassingsgebied. Het 3,5 inch apparaat in combinatie met SmartWire-DT bedienings- en signaleringsapparatuur, motorstarters, schakelaars en remote SmartWire-DT I/O's is geschikt voor compacte "lean automation" oplossingen. De 5,7 inch, 7 inch, 8,4 inch en 10,4 inch apparaten zijn ideaal voor middelgrote machines en installaties. Naast het beschikking hebben over SmartWire-DT, zorgen twee standaard veldbussen, Profibus DP of CAN, ervoor dat andere apparaten met standaard veldbus interfaces kunnen worden geïntegreerd in het automatiseringsconcept.

Net als alle visualiseringapparaten van de xSystem productgroepen, kan de visualisatie van de XV152 serie HMI/PLC’s worden geprogrammeerd met de Galileo visualisatiesoftware of met CoDeSys visualisatiesoftware.
De PLC programma’s worden geprogrammeerd met de op CoDeSys gebaseerde xSoft-CoDeSys-2 programmeersoftware volgens de IEC61131-3 norm. Dankzij hun geringe inbouwdiepte, kunnen de panelen ook worden geïnstalleerd in kleine ruimtes. De XV102 en XV152 apparaten ondersteunen de trend naar schaalbare hardware- en softwareoplossingen die het voor machine- en systeembouwers mogelijk maken de eisen voor engineering en onderhoud van het systeem tot een minimum te beperken. De XV152 serie ondersteunt ook de eisen voor een modulair machineontwerp.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers