www.technologieenindustrie.com
Verlinde

VERLINDE hijst en verplaatst THOMAS ORGELS

ELECTROLEVAGE, importeur van VERLINDE takels heeft een monorail loopkraan geïnstalleerd, uitgerust met een VERLINDE EUROCHAIN VL10 elektrische kettingtakel,in de werkplaatsen van Orgues Thomas in België. Deze installatie wordt gebruikt voor de montage van orgels, die tot 25 ton kunnen wegen.

VERLINDE hijst en verplaatst THOMAS ORGELS
De Manufacture d’Orgues Thomas voert de volledige constructie of restauratie van orgels uit: manualen, kasten, snijwerken, windladen, blaasbalgen, tracturen, houten pijpen, tinnen pijpen, intonatie, …. In de afgelopen 45 jaar zijn er meer dan 130 nieuwe instrumenten gebouwd, geïnspireerd op oude orgels. Tevens voerde de firma ongeveer 40
restauraties uit op orgels uit de 18de en 19de eeuw.

De loopkraan met een capaciteit van één ton, vervaardigd door ELECTROLEVAGE, wordt in de werkplaats gebruikt om de orgels te assembleren voor de test. Tevens dient ze om het orgel te demonteren alvorens het naar de klant wordt getransporteerd. Ze werd met name gebruikt in de kathedraal van Monaco voor het verplaatsen van stukken van het orgel voor de kerstmis. Dit nieuwe orgel werd ingehuldigd begin december en zeer gewaardeerd door de
talrijke aanwezige toehoorders.

De heer DEDRIJ, verantwoordelijke van ELECTROLEVAGE, vertelt: « Wij werken al jaren met Verlinde wegens hun uitgebreide assortiment en vooral vanwege de betrouwbaarheid van hun takels. »

De installatie kan gemakkelijk ladingen tillen tot 12 m hoog en verplaatsen over een afstand tot 10 meter. Het systeem wordt radiobestuurd.

Legende foto: montage van het nieuwe orgel van de kathedraal van Monaco

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers