www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

De klemmodule vermindert de insteltijden bij 3D-printing

Het volledig afgedichte snelwisselsysteem voor pallets, SCHUNK VERO-S NSE-AM mini 78-20, belooft korte insteltijden en een hoge productiviteit bij driedimensionaal printen en is speciaal ontworpen voor additieve productie.

De klemmodule vermindert de insteltijden bij 3D-printing
De module zet het reeds jarenlang in het metaalbewerkingsproces beproefde idee om machines in slechts enkele seconden in te stellen voor lasersinteren (SLS) en lasersmelten (SLM) om in realiteit. Bij een maximale bedrijfstemperatuur van 200 °C is ze specifiek voorbereid voor systemen met actieve verwarming. De compacte afmetingen (ø 78 mm, hoogte 20 mm boven de machinetafel) zorgen voor een optimale warmtestroom naar de substraatplaat zodat na het snelwisselproces de gewenste doeltemperatuur voor 3D-printing snel wordt gehaald en de productie vlot van start kan gaan.

De module kan ook worden gebruikt voor werkzaamheden in een omgeving met inert gas en ze kan worden bediend met dat gas. De VERO-S NSE AM mini 78-20 kan volledig in de machinetafel worden geïntegreerd en met andere modules worden gecombineerd.

Een uniforme interface zorgt voor een doorlopende procesketen

De invoerradii maken het laadproces eenvoudiger. SCHUNK heeft in zijn assortiment een versie met draaibescherming om als enkele klemmodule te gebruiken. Er is standaard een turbofunctie geïntegreerd en de intrekkracht per module bedraagt 1.500 N. De werkelijke klemming gebeurt zonder een externe energietoevoer via veerkracht en is vormsluitend en zelfborgend. Zelfs in het geval van een plotselinge drukval blijft het substraat of de bodemplaat veilig geklemd. De herhaalnauwkeurigheid bedraagt < 0,005 mm.

Een systeemdruk van 6 bar is voldoende om de module te openen. Omdat de interface van de module overeenkomt met de interface van de VERO-S NSE mini 90-25-klemmodules voor bewerkingsmachines, kunnen de generatief geproduceerde componenten, inclusief de bodemplaat, direct worden vervangen op bewerkingsmachines met de VERO-S NSE mini-interface. Op deze manier kan een continue procesketen worden gerealiseerd van 3D-printing naar de bewerkingsmachine tot de meetmachine.

www.schunk.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers