www.technologieenindustrie.com
Seco Tools

Meetbare productiviteitstoename bij het bewerken van gietijzer

De wereldwijd operende gereedschappenproducent Seco Tools presenteert een geheel nieuwe generatie verspanende producten met de nieuwe hardmetaalkwaliteiten TK1001 en TK2001 - het gereedschap bij uitstek voor veeleisende bewerkingen van gietijzer, alsook voor het draaien in harde en abrasieve legeringen. Dankzij de unieke gepatenteerde Duratomic® technologie, bieden ze toegang tot een compleet nieuwe wereld van verhoogde betrouwbaarheid en prestaties.

Meetbare productiviteitstoename bij het bewerken van gietijzer
De nieuwe kwaliteiten TK1001 en TK2001 zijn "de" nieuwe generatie van snijgereedschappen voor gietijzer.

TK1001, voorzien van een Duratomic coating, wordt overwegend en bij voorkeur toegepast voor het bewerken van grijs gietijzer,  hetgeen een hoge mate van slijtvastheid en abrasiebestendigheid vereist. De unieke coatingtechnologie garandeert een hogere weerstand tegen slijtage en een langere standtijd,  verbetert voorts de snedebetrouwbaarheid en zorgt voor betere deformatie- en hittebestendigheid. Bij het zoeken naar lange en betrouwbare standtijden onder stabiele omstandigheden,  is,  met name bij grijs gietijzer,  de nieuwe TK1001 Duratomic kwaliteit eerste keus. Het met Duratomic beklede wolfraamcarbide van TK1001 is speciaal ontwikkeld om de hoogst mogelijke productiviteit te realiseren.

TK2001 wordt toegepast als veeleisende bewerkingscondities vragen om lange levensduur en extreme stabiliteit van de snederanden. Niet als laatste,  en eveneens dankzij de Duratomic technologie,  is TK2001 in staat tot topprestaties in het bijzonder wat betreft de flankslijtage,  zelfs onder onstabiele omstandigheden of onderbroken snedes. Daarmee vormt TK2001 de eerste keuze voor nodulair gietijzer,  vooral wanneer voorspelbaar lange standtijden worden nagestreefd,  alsmede lange werkperiodes.

Beide kwaliteiten onderscheiden zich tevens wat betreft betrouwbaarheid,  met name als er sprake is van verschillen in materiaalkwaliteit van de gietbatches. TK1001 en TK2001 staan voor een meetbare verhoging van de productiviteit - zelfs onder de meest veeleisende bewerkingscondities.

(Bijgevoegde figuur: TK_1.jpg - TK1001/TK2001 Duratomic wisselplaten verhogen de levensduur van het gereedschap en de productiviteit.)

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers