www.technologieenindustrie.com
CONTA-CLIP

Modulaire kabeldoorsysteem voor kabels met connectoren

CONTA-CLIP breidt zijn kabeldoorvoersystemen programma uit met de introductie van het KDS-R systeem voor M20 tot M63 metrische knock-outs, geschikt voor kabels met en zonder connectoren.

Modulaire kabeldoorsysteem voor kabels met connectoren

Afbeelding: Het gereedschapsloze systeem biedt veelzijdige mogelijkheden voor IP66-kabeldoorvoeringen.

Dit nieuwe kabelmanagementsysteem bestaat uit een handvol basiscomponenten: het frame met een ingesloten afdichting (TPE) een tweedelige schroef- en borgingadapter plus tweedelige borgmoer ter bevestiging, dichtelementen en verschillende inlay’s. De gereedschapsloze montage is, snel en eenvoudig. Kabels met en zonder connectoren worden eenvoudig door de behuizing en het frame geleid. Ingesneden, conische, geribbelde dichtelementen worden aan de binnenkant van de behuizing rondom de afzonderlijke kabels gemonteerd. De kabels met dichtelementen worden vervolgens teruggeduwd zodat ze stevig in het frame blijven zitten. I-, T- en +-vormige inlay’s zijn leverbaar voor M40 en grotere knock outs, zodat verschillende dichtelementen naar wens kunnen worden aangebracht.

Het frame wordt in zijn geheel vastgezet middels een tweedelige schroef- en borgadapter aan de buitenkant van de behuizing aan het frame, en met een deelbare borgmoer aan de binnenkant. De speciale vorm van de dichtelementen garandeert een hoge IP66 beschermingsgraad en trekontlasting volgens DIN EN 62444. Het brede assortiment dichtelementen voor verschillende diameters, vormen en gaten biedt hoge flexibiliteit bij het creëren van bekabelingsoplossingen. Het gereedschapsloze systeem zorgt er verder voor dat achteraf montage van de dichtelementen zeer eenvoudig is. Ongebruikte frameopeningen worden afgesloten met blinde dichtelementen, die op elk moment eenvoudig kunnen worden verwijderd om extra kabels te kunnen doorvoeren.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers