www.technologieenindustrie.com
CONTA-CLIP

IP66 kabeldoorvoeringen voor alle soorten en maten

CONTA-CLIP – de expert op aansluittechniek - levert veelzijdige componenten voor eenvoudig en tijdbesparend kabelmanagement.

IP66 kabeldoorvoeringen voor alle soorten en maten

Afbeelding: De productfamilies KDS en KES maken eenvoudig en variabel kabelmanagement mogelijk voor alle soorten en maten.

De gereedschapsloze KDS en KES kabeldoorvoersystemen maken eenvoudige routing en flexibele aanpassing van kabels en leidingen in behuizingen en schakelkasten mogelijk, inclusief betrouwbare trekontlasting en IP66 bescherming. Voor het installeren van een willekeurig aantal kabels met verschillende maten en vormen is het niet langer nodig om de behuizingen uit te rusten met gaten van verschillende afmetingen waardoor de bewerkingsinspanning tot een minimum wordt beperkt. Dit stelt fabrikanten in staat om volledig afgedichte, pre-geconfigureerde machinebehuizingen en besturingskasten te leveren zonder de precieze eindbekabelingseisen te hoeven kennen.

De KES uitvoering is een oplossing met doorvoer membranen die het mogelijk maakt tot 32 niet geassembleerde kabels, draden of leidingen op een kleine oppervlakte door te voeren. Het meerdelige KDS systeem is voorzien van een frame dat, eenmaal geïnstalleerd, altijd op zijn plaats kan blijven indien de installatie moet worden gewijzigd kunnen verwijderbare dichtelementen in verschillende maten worden geplaatst. Hierdoor worden tevens de voorraadkosten verlaagd, aangezien verschillende behuizingen met dezelfde afmetingen en met vooraf aangebrachte gaten niet meer nodig zijn.

Het KDSClick systeem bestaat uit slechts drie basiscomponenten: frames, inlays en dichtelementen. De dichtelementen zijn leverbaar in meer dan 100 varianten voor diameters van 2 mm tot 35 mm, met 1, 2 en 4 sleuven, voor industriële vlakbandkabels en als blind connector. De frames zijn leverbaar voor 4, 6, 8 of 10 dichtelementen. Door de ingesloten afdichting blijven de frames ook op gelakte of ruwe oppervlakken bescherming bieden volgens IP66. Om te zorgen dat geselecteerde dichtelementen passen, kunnen verschillende inlays (leverbaar met I, T, + en ++ vorm) eenvoudig in het frame worden aangebracht.

De KDS-FP flensplaten bieden plaats aan twee of drie KDSClick modules en hebben ruimte voor in totaal 30 dichtelementen waardoor ze ideaal zijn voor schakelkasten met veel bekabeling. CONTA-CLIP levert daarnaast de KDS-R serie voor een snelle, gereedschapsloze montage in metrische M20 tot M63 knock-outs. Dit systeem bestaat uit een frame met ingesloten afdichting, een schroef- en borgadapter, een borgmoer en dichtelementen met optionele inlays. Het KDS-programma omvat ook KDS-FB-frames voor industriële vlakbandkabels. Deze zijn leverbaar in vier framebreedtes en verschillende partities voor zowel vlakke als ronde kabels.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers