www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

De klemmodule vermindert de insteltijden bij 3D-printing

De volledig afgedichte SCHUNK VERO-S NSE-AM mini 78-20-snelwissel-palletmodule, die speciaal is ontworpen voor additieve productie, belooft korte insteltijden en een hoge productiviteit bij 3D-printing.

De klemmodule vermindert de insteltijden bij 3D-printing
De module brengt het concept om een machine in slechts enkele seconden in te stellen - een concept dat zich al jaren in bewerkingsprocessen heeft bewezen - over op machines voor het sinteren met laser (SLS) en lasersmelten (SLM). Met een maximale bedrijfstemperatuur van 200 °C is deze voornamelijk geschikt voor systemen met actieve verwarming. De compacte afmetingen (ø 78 mm, hoogte 20 mm boven de machinetafel) zorgen voor een optimale warmtestroom naar de substraatplaat, zodat er snel kan worden gewisseld, de gewenste temperatuur voor 3D-printing vlug kan worden bereikt en de productie onmiddellijk kan starten.

De module is ook geschikt voor omgevingen waarin met inert gas wordt gewerkt en kan er ook mee worden bediend. Bovendien kan ze volledig in de machinetafel worden geïntegreerd en kan ze, indien nodig, worden gecombineerd met andere modules.

Een uniforme interface voor een consistente procesketen

De invoerradii maakt het laden eenvoudiger. SCHUNK biedt ook een versie met geïntegreerde draaibescherming aan om als enkele klemmodule te gebruiken. Met de standaard geïntegreerde turbofunctie bedraagt de intrekkracht per module 1.500 N. De werkelijke klemming wordt uitgevoerd zonder een externe energietoevoer via veerkracht, is vormsluitend en zelfborgend. Zelfs in het geval van een plotselinge drukval blijft het substraat of de bodemplaat veilig geklemd. De herhaalnauwkeurigheid bedraagt < 0,005 mm.

Een pneumatische systeemdruk van 6 bar is voldoende om de module te openen. Omdat de interface van de module identiek is aan de interface van de VERO-S NSE mini 90-25-klemmodules voor machinegereedschap, kunnen de generatief geproduceerde componenten, inclusief de bodemplaat, direct op het machinegereedschap worden vervangen voor bewerking. Op deze manier kan een continue procesketen worden gerealiseerd van 3D-printing naar de bewerkingsmachine tot de meetmachine.

www.schunk.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers