www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK zet strijd tegen namaak voort met nieuwe app

NSK heeft in samenwerking met de WBA (World Bearing Association) een nieuwe app ontwikkeld. Die zal ingezet worden in de huidige strijd tegen namaaklagers. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf in nauwe samenwerking met de WBA, de JBIA (Japan Bearing Industry Association) en overheden wereldwijd de strijd opgedreven tegen malafide bedrijven, om zo namaaklagers te elimineren uit de markt.

Mede dankzij een geschiedenis die meer dan 100 jaar teruggaat in de tijd, wordt NSK vandaag wereldwijd erkend als producent van kwalitatieve en betrouwbare lagers. Haar componenten worden ingezet in een groot aantal belangrijke industriesectoren, waaronder de auto-industrie. Hierdoor is NSK een doelwit geworden voor vervalsers. Malafide producenten die hun geld verdienen met deze namaaklagers, brengen niet alleen hun eigen bedrijf in gevaar -door zonder scrupules lagers van mindere kwaliteit in te kopen en te verkopen - maar ook die van de onwetende eindgebruikers,
die denken dat ze een koopje doen. Maar nagemaakte lagers zullen eerder falen en dat kan catastrofale gevolgen hebben. Namaak vormt daarom een belangrijk veiligheidsrisico.

In het licht van dit probleem zet NSK zich in voor de strijd tegen namaaklagers, die inspanning werd recent versterkt dankzij de lancering van de 'NSK Verify'-app. NSK Verify geeft klanten de mogelijkheid om zicht te vergewissen van de authenticiteit van de lagers door het scannen van een speciale 2D-barcode op de verpakking.

Een volgende stap in de inspanningen van NSK om namaaklagers te elimineren is de samenwerking met andere grote lagerbedrijven. dat leidde tot de ontwikkeling van een bijkomende nieuwe app : de 'WBA Bearing Authenticator:WBACheck'. Deze nieuwe app is in staat om de authenticiteit van lagers van elk lidbedrijf van de WBA organisatie te beoordelen, eveneens via het scannen van een 2D barcode. Zo'n snelle controle maakt het voor klanten die lagers van meerdere bedrijven verwerken eenvoudiger, ook zij kunnen nu makkelijk de originaliteit van hun product garanderen. Bovendien zal bij de detectie van een niet-geregistreerd lager meteen een automatische melding naar NSK gestuurd worden. 
De nieuwe WBACheck app is downloadbaar via de officiële WBA-website op www.stopfakebearings.com.

De doelstelling om vervalsers aan te houden is een tijdrovende en dure taak.
NSK blijft echter onverminderd doorgaan met de jacht op deze bedrieglijke bedrijven, om te garanderen dat klanten wereldwijd met vertrouwen NSK-producten kunnen blijven kopen en gebruiken.

1) Met behulp van de NSK Verify app, zal het scannen van een 2D barcode met een smartphone de authenticiteit van lagers nagaan.

NSK zet strijd tegen namaak voort met nieuwe app

2) Voorbeelden van valse NSK-verpakkingen die onlangs door de politie in beslag zijn genomen.
 

NSK zet strijd tegen namaak voort met nieuwe app

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers