www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Kennisworkshop biedt praktische expertise over metaalbewerking

Snijrand, klemuitrusting en gereedschapsbeheer - de eendaagse workshop van INGERSOLL, SCHUNK en ZOLLER op 7 november 2019 staat geheel in het teken van deze drie elementen in het moderne metaalsnijden.

Na enkele exclusieve evenementen met klanten wordt de kennisworkshop nu door de drie experts in metaalbewerking geopend voor het publiek.

Het praktische evenement, dat 's morgens bij INGERSOLLL in Vaihingen-Horrheim en 's middags bij SCHUNK in Lauffen am Neckar plaatsvindt, laat zien hoe het complete systeem, bestaande uit gereedschap, gereedschapshouder, gereedschapsinstelling en kleminrichting voor werkstukken, voor individuele toepassingen kan worden geoptimaliseerd. Het is zowel gericht op machinebedieners als op programmeurs die direct betrokken zijn bij het snijden van metaal.

"Het is ons doel om de deelnemers voor te bereiden op hun dagelijkse werkzaamheden met de machine, maar ook voor de planning en selectie en het optimale gebruik van de snijranden en de kleminrichting, op basis van de nieuwste kennis op het gebied van metaalbewerking", benadrukt Urban Engelhardt, adjunct-directeur van INGERSOLLL Zuid.

Volgens Johannes Ketterer, uitvoerende vicepresident voor klemtechnologie bij SCHUNK, levert het evenement een belangrijke bijdrage aan verlaging van de kosten en verhoging van de efficiëntie in de productie: "De talrijke live-demonstraties maken duidelijk waar het potentieel in de alledaagse toepassingen zit en hoe dit economisch kan worden benut.

Daarnaast staan de analyse van spaanvorming, het gebruik van meetsystemen en de invloed van gereedschapshoudertechnologie op het snijresultaat op de agenda. Deelnemers kunnen tijdens de praktische workshop ook vragen stellen. Bernd Schwennig, technisch directeur voor Verkoop bij ZOLLER, ziet dit als het grootste voordeel: "De kennisworkshop combineert theoretische inhoud met specifieke inzichten in de bedrijfspraktijk en maakt zo een snelle en efficiënte kennisoverdracht mogelijk".

www.schunk.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers