www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll en Logstore leveren volledig geautomatiseerd reparatiecentrum voor mobiele telefoons aan de PLL Group in Brazilië

Sant'Antonino, Zwitserland/São Paolo, Brazilië. Interroll en Logstore ontwikkelden een nieuw reparatiecentrum voor Grupo PLL, het grootste erkende servicecentrum voor mobiele telefoons en smartphones in Brazilië.


In de vestiging in São Paulo, Brazilië is een geavanceerd Factory Repair Service concept toegepast, waarbij alle reparatiestappen van de apparaten in hetzelfde tempo worden geautomatiseerd als binnen de elektronica-assemblage industrie. Een belangrijk element van deze geavanceerde oplossing is het Modular Conveyor Platform (MCP) van Interroll, waarmee maandelijks tot 24.000 mobiele telefoons in twee ploegendiensten kunnen worden verwerkt. Bovendien maakt het geautomatiseerde fabrieksontwerp het mogelijk om gerepareerde telefoons dezelfde dag nog terug te leveren aan de eigenaar in het stadsgebied van São Paulo.

Eenvoudig te onderhouden minimalistisch systeem met hoge connectiviteit
Als integraal onderdeel van het hoofdkantoor van Grupo PLL in de regio Moema in São Paulo biedt het reparatiecentrum de consument een nieuwe ervaring en een kwalitatief hoogwaardige service, die focust op de drie-eenheid: efficiëntie, technologie en schaalgrootte. "Met ons nieuwe reparatiecentrum wilden we onze prestaties drastisch verbeteren door complexe handmatige interne processen te vermijden. Ons doel was om te komen tot een zeer geavanceerde oplossing die bovendien uniek is in Latijns-Amerika", vertelt Lucas Linhares, Managing Partner van Grupo PLL.

Het ontwerp van het nieuwe reparatiecentrum volgt het concept van de industriële Factory Repair Service en is geïmplementeerd door Logstore, de systeemintegrator die verantwoordelijk is voor dit project.

"Het project is zorgvuldig en holistisch gepland - van het ontwerp van de meubels tot de geautomatiseerde transportsystemen. Het won aan specifieke kracht door Industry 4.0 elementen en door het omzetten van de retailservices in omni-channel met behulp van geavanceerde technologische oplossingen," voegt Helson Santos, Business Manager van Logstore, toe. "We hebben de transportlijnen geïntegreerd in het meubilair tot een minimalistisch geheel. Met de toegepaste technologieën hebben we een reëel Industry 4.0 concept ontwikkeld waarin alles met elkaar is verbonden, een hoge energie-efficiëntie heeft en eenvoudig kan worden gemoderniseerd of uitgebreid zonder bestaande transportbanden te hoeven vervangen, waardoor dit een duurzaam project is geworden."

Lagere geluidsniveaus en een lager energieverbruik met 24V RollerDrive

"Om naadloos te kunnen integreren in het complete concept achter de PLL-oplossing, heeft Interroll de conveyors aangepast tot een breedte van 50 cm, zodat ze in een later stadium ook geschikt zijn voor notebooks en drones", vertelt Marcos Gaio, Managing Director bij Interroll Brazil. “We hebben het systeem verder uitgerust met 24V RollerDrive technologie om zowel het geluidsniveau als het energieverbruik te verlagen en zo de efficiëntie van het systeem te verhogen en de algehele duurzaamheid van het 300 vierkante meter grote reparatiecentrum te vergroten."

Naast de RollerDrive technologie is de MCP van Interroll uitgerust met barcodescansystemen voor afbeeldingen en maakt het gebruik van 24V high performance diverts (HPD's). Het nieuwe systeem werd ontworpen ter ondersteuning van een maandelijkse transportcapaciteit van tot 24.000 mobiele telefoons in twee ploegendiensten. Het wordt volledig gemanaged door Logstore software die het automatisch transport van mobiele telefoons tussen de reparatiecellen regelt.

"Zonder het Modular Conveyor Platform in deze 300 vierkante meter ruimte hadden we nauwelijks 15.000 units per maand kunnen repareren en hadden we veel meer medewerkers nodig gehad voor de verschillende stadia van het productieproces. We behoren nu bij de conceptuele en technologische koplopers, volledig ondersteund door Interroll en Logstore", vertelt Lucas Linhares van Grupo PLL.



Interroll en Logstore leveren volledig geautomatiseerd reparatiecentrum voor mobiele telefoons aan de PLL Group in Brazilië


Interroll en Logstore leveren volledig geautomatiseerd reparatiecentrum voor mobiele telefoons aan de PLL Group in Brazilië
Bijschrift: Het Modular Conveyor Platform van Interroll is naadloos geïntegreerd in de PLL fabrieksreparatieservice.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers