www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll presenteert nieuwe hoogwaardige crossbelt sorter

Sant'Antonino, Zwitserland, 12 maart 2020. Sneller, flexibeler en bovendien stiller: Met de wereldwijde marktintroductie van de nieuwe High Performance Crossbelt Sorter (HPCS) MX 025H breidt Interroll zijn innovatieve programma automatische sorteeroplossingen uit met een nieuw hoogwaardig systeem dat per uur tot 20.000 getransporteerde goederen kan verwerken. Met deze nieuwe oplossing kunnen tevens veel zwaardere en grotere goederen worden gesorteerd. Daardoor kunnen zelfs de meest veeleisende gebruikers nu profiteren van de prestaties en beschikbaarheid van de mechanisch aangedreven horizontale crossbelt sorters van Interroll.


De nieuwe hoogwaardige crossbelt sorter MX 025H levert een hogere transportsnelheid tot 2,5 m/s (8,2 ft/s), vergeleken met 1,8 m/s (5,9 ft/s) voor de nog leverbare Interroll Crossbelt Sorter ST 6160. De nieuwe sorter realiseert daarmee doorvoersnelheden tot 20.000 getransporteerde goederen per uur. Tegelijkertijd kan de MX 025H goederen transporteren tot een gewicht van 50 kg. Bovendien is de breedte van de dragers vergroot met een indrukwekkende 50 procent. Dit betekent een enorme toename in flexibiliteit bij het sorteren van goederen van verschillende afmetingen.

Het onderhoud van de HPCS is uiterst eenvoudig en goedkoop. Dit heeft vele redenen. Allereerst is de aandrijfketting vervangen door een rubber riem. Dit betekent dat smering niet nodig is. Ten tweede kan de riem veel eenvoudiger en sneller vervangen worden. Uit uitgebreide tests blijkt zelfs dat vervanging van de riem nauwelijks meer nodig is, zelfs niet bij 24/7 in bedrijf. Daarnaast kunnen de dragers veel sneller worden vervangen en zijn de slijtdelen minder duur; dit alles draagt bij aan aanzienlijk lagere onderhoudskosten - circa 50% minder dan bij een conventionele crossbelt sorter.

Dankzij het mechanische aandrijfconcept werkt de sorter extreem stil – minder dan 67 dB(A) - zelfs bij de hoogste doorvoersnelheden. Naast uitgebreide belasting- en duurtesten in het eigen testcentrum is de nieuwe sorter al bijna een jaar in gebruik bij geselecteerde klanten. Het nieuwe product wordt aan het publiek gepresenteerd op de MODEX 2020, 9-12 maart, in Atlanta, Georgia (Verenigde Staten).

Meer dan 400 automatische sorteersystemen van Interroll wereldwijd in gebruik

"Met onze toetreding tot de absolute top van de sorteertechnologie, kunnen systeemintegratoren gebruikers nu een innovatief en tegelijkertijd bewezen technologisch portfolio bieden", verklaart Jens Strüwing, Executive Vice President en Head of Products & Technology bij Interroll. "Ons unieke, mechanische aandrijfconcept stelt ons in staat om naar wens een toenemend aantal en een grotere verscheidenheid aan goederen te verwerken - met de hoogste betrouwbaarheid en economische voordelen die ongeëvenaard zijn op de wereldmarkt."

Een belangrijke reden voor dit wereldwijde succes is het mechanische basisprincipe van het sorteerplatform van Interroll. Momenteel zijn er wereldwijd al meer dan 400 sorters in gebruik bij marktleiders als Amazon, DHL, FedEx, UPS, Hugo Boss, Inditex (ZARA), Zalando, Swiss Post, Austrian Post en China Post. In tegenstelling tot concurrerende producten is het aantal elektronische componenten in deze sorters zo laag mogelijk gehouden. Het unieke ontwerp zorgt voor maximale beschikbaarheid, een zeer lange levensduur, minimale bedrijfskosten en een korte terugverdientijd.

Energiebesparing tot 50 procent

De Interroll crossbelt sorters werken volgens het principe van de direct drive, waarbij de aandrijfeenheden flexibel kunnen worden gepositioneerd. Het complete aandrijfsysteem heeft een rendement van meer dan 85 procent. Het is redundant ontworpen, zodanig dat bij uitval van één aandrijfeenheid het sorteren ononderbroken doorgaat. Vergeleken met elektrische sorteersystemen, die met conventionele lineaire motoren werken, kunnen energiebesparingen tot 50 procent worden gerealiseerd. Het hart van de sorter zijn de crossbelt dragers met gepatenteerde mechanische aandrijvingen. Het modulaire sorteerplatform bevat tevens innovatieve toevoer conveyors en terminals die aan de behoeften van elke gebruiker kunnen worden aangepast.



Interroll presenteert nieuwe hoogwaardige crossbelt sorter
Interroll presenteert nieuwe hoogwaardige crossbelt sorter


Interroll presenteert nieuwe hoogwaardige crossbelt sorter
Interroll presenteert nieuwe hoogwaardige crossbelt sorter

Afbeelding linksboven: De nieuwe High-Performance Crossbelt Sorter van Interroll kan tot 20.000 getransporteerde goederen per uur verwerken.

Afbeelding rechtsboven: De breedte van de dragers werd met een indrukwekkende 50 procent vergroot. Dit betekent een enorme toename van de flexibiliteit bij het sorteren van goederen van verschillende afmetingen.

Afbeelding linksonder: De terminals kunnen worden aangepast aan de behoeften van elke gebruiker.

Afbeelding rechtsonder: Het modulaire sorteerplatform bevat tevens innovatieve toevoer conveyors.

 

Contact
Martin Regnet
Global PR Manager
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino │ Switzerland
+41 91 850 25 21
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
www.interroll.com


Contact (Holland)
Interroll Fördertechnik GmbH
Höferhof 16  42929 Wermelskirchen Duitsland 
Alex van Dijk 
+31 629527790
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers