www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

RS Components introduceert de MekaMon-robot voor onderwijsinstellingen en gebruikers

Ontwikkeld door Reach Robotics, nieuwe Berserker v2-robot en app biedt zowel entertainment als een uitzonderlijke codeer- en leerervaring voor studenten en ingenieurs van alle leeftijden.

RS Components introduceert de MekaMon-robot voor onderwijsinstellingen en gebruikers
RS Components (RS), het handelsmerk van Electrocomponents plc (LSE: ECM), een wereldwijde multichannelleverancier van industriële en elektronische producten en oplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de nieuwe MekaMon Berserker v2-robot, ontwikkeld door Reach Robotics.

MekaMon is niet alleen de eerste gamingrobot ter wereld, maar is ook ideaal voor robottechnici en hobbyisten, en voor een breed scala aan bèta/technische (Science, Technology, Engineering en Mathematics) studenten, van studenten die nog in een vroeg stadium van hun opleiding zitten tot en met de universitaire ingenieursopleiding.

De MekaMon-robot biedt een uitstekende bouwkwaliteit en is een volledig programmeerbare vierpootrobot die levensechte beweging biedt met drie vrijheidsgraden per poot en uitzonderlijke flexibiliteit. Ontworpen om te entertainen, te inspireren en te onderwijzen - dit laatste is een belangrijke applicatie voor MekaMon: speciaal ontwikkeld voor gebruik met de robot is de ReachEdu app, die studenten en anderen in staat stelt om verbinding te maken met hun Apple of Android gebaseerde apparaat en hen helpt te leren coderen.

Met behulp van visuele programmeerpakketten, zoals MekaDraw, MekaMotion en MekaCode, biedt de ReachEdu app gebruikers een uitgebreide introductie in het coderen zonder enige specialistische kennis vooraf en stelt de ReachEdu app hen in staat hun eigen programma's voor de robot te maken.

Op het inleidende niveau zijn er ingebouwde geleide leermissies die leerlingen meenemen op een avontuurlijke reis - met als uiteindelijk doel de leerervaring over te dragen van eenvoudige blokgebaseerde programmering naar het schrijven van code en hen in staat te stellen om toegang te krijgen tot een reeks invoer- en uitvoeropdrachten en optimaal gebruik te maken van MekaMon's suite van sensoren en vloeiende bewegingen.

De MekaMon Berserker v2-robot is verkrijgbaar in drie kleuren - zwart, wit of grijs - en biedt Bluetooth LE-connectiviteit, 1,5 uur spelen voor elke 60 minuten batterijlading en volledige modulariteit voor eenvoudig opbergen. De robot is nu leverbaar door RS in de EMEA-regio.

www.nl.rs-online.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers