www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Hardliner met ambities

Het schroefdraadgereedschapsprogramma van Walter voor hardverspanen.

Hardliner met ambities

Het aanbrengen van schroefdraad in gehard staal is duur. Met name bij de blindgatbewerking, omdat hier bij het achteruitgaan van de schroefdraadtap aanhaalmomentpieken bij het afknippen van de spaanvoet ontstaan. Afbrokkelingen zijn het gevolg. Met twee nieuwe schroefdraadtappen lost Walter het probleem op en biedt met een extra schroefdraadfrees zijn klanten een compleet programma voor de vervaardiging van schroefdraad in gehard staal aan: de TC388 Supreme (50-58 HRC) of TC389 Supreme (55-65 HRC) en de TC685 Supreme (> 44 HRC). De VHM-schroefdraadtappen TC388 en TC389 Supreme bezitten speciale aansnijdgeometrieën.

Deze knippen de spaanvoet bij het achteruitgaan compleet af; aanhaalmomentpieken worden tot een minimum beperkt. Dit verhindert uitbreken en verlengt de standtijd en proceszekerheid. De tot dusver vaak noodzakelijke smering met olie is niet meer nodig. In plaats daarvan kan met emulsie worden gewerkt, wat de bediening optimaliseert en extra bewerkingstijd bespaart. Beide schroefdraadtappen onderscheiden zich door een korte bewerkingstijd.

De orbitale boordraadfrees TC685 Supreme zorgt voor maximale proceszekerheid en zeer hoge standhoeveelheid: kerngat en de schroefdraad (indien nodig afschuining) worden in één bewerkingscyclus vervaardigd; gereedschapsplaatsen worden uitgespaard. De freesgeometrie aan voorzijde wekt stabiliserende krachten in axiale richting op. Dat verbetert de stabiliteit bij het frezen en vermindert de afbuiging. Voordelen voor de gebruiker: minder radiuscorrecties en slijtage, bij hoge standtijd en geringe kosten per schroefdraad.

De 15 °-spiraalhoek en inwendige koeling vanaf M6 garanderen een veilig spaantransport. Ook taaiere staalsoorten en diepe schroefdraden kunnen daarmee procesveilig bewerkt worden. Gangbare toepassingen voor alle genoemde gereedschappen zijn te vinden in bijvoorbeeld de werktuig- en matrijzenbouw.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers