www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

Smalle hydraulische-expansiegereedschapshouders met cool-flow

Drie jaar geleden lanceerde SCHUNK de smalle hydraulische-expansiegereedschapshouder TENDO Slim 4ax, die veel aandacht kreeg.

Smalle hydraulische-expansiegereedschapshouders met cool-flow
De precisieopstelling combineert de externe geometrie van krimpmontages volgens DIN 69882-8 met de keer op keer bewezen kwaliteit van de hydraulische expansietechnologie van SCHUNK. SCHUNK brengt nu bovendien een variant met cool-flowtechnologie op de markt, die door gereedschapsmontages een uiterst efficiënte koeling biedt.

Cool-flow optimaliseert de spaanafvoer

Vooral voor het bewerken van staal, aluminium maar ook kunststof biedt de TENDO Slim 4ax cool-flowgereedschapshouder verschillende voordelen. De koelmiddel- of waterstraal is namelijk onafhankelijk van de niet-ingespannen lengte steeds optimaal aanpast aan het metaalsnijproces. Anders dan bij krimpmontages kaatst de straal bij lange uitspanning niet aan de gereedschapsschacht terug, maar geraakt de volledige straal over de gereedschapsschacht tot aan de snijkant. Dit is een voordeel voor het koelen van de snijkant, de spanen worden beter afgevoerd en het totale proces wordt efficiënter.

Piloottoepassingen in de gereedschapsbouw tonen aan dat de trillingsdempende montage met cool-flowtechnologie vooral bij het voorslijpen, voorbewerken en afwerken rendeert met een uitstekende oppervlaktekwaliteit. Bovendien worden de nabewerkingen gereduceerd en de gereedschapskosten dalen.

Plug & Work
In tegenstelling tot krimpgereedschapshouders past de TENDO Slim 4ax met zijn permanent nauwkeurige uitloopnauwkeurigheid van < 0,003 mm bij een niet-ingespannen lengte van 2,5 x D en een uitbalanceringsgraad van G 2,5 bij 25.000 rpm naadloos in het beproefde programma van de hydraulische-expansietechnologie van SCHUNK. Zelfs krappe vorm- en positietoleranties kunnen nauwkeurig worden gerespecteerd. Net als alle SCHUNK TENDO hydraulische-expansiegereedschapshouders overtuigt de TENDO Slim 4ax ook met de perfecte demping van trillingen en het snel verwisselen van gereedschap met behulp van een inbussleutel.

Investeringen in dure randapparatuur zijn niet nodig. Omdat de precisieopstelling van de conventionele krimpgereedschapshouders gemakkelijk kunnen worden vervangen door Plug & Work, zonder de machine opnieuw te hoeven programmeren, kunnen hun voordelen direct worden uitgetest of permanent worden gebruikt. De slanke opstelling met cool-flowtechnologie is verkrijgbaar in de lengtes 90 mm en 120 mm voor de interfaces HSK-A63 tussen ø 6 mm en ø 32 mm. De interfaces voor SK 40 met ø 6 mm tot ø 32 mm zullen medio 2020 beschikbaar zijn. Verdere interfaces zoals BT 40 en lengtevarianten met 160 mm worden gepland.

www.schunk.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers