www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Interroll breidt Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) uit met stacker crane en transferwagen

Sant'Antonino, Zwitserland, 22 november 2019. Innovatieve oplossingen voor de volautomatische handling van pallets: Met een nieuwe stacker crane voor dynamische opslag en een transferwagen, waarmee snel en veilig tot 100 pallets per uur kunnen worden opgeslagen en opgehaald, breidt Interroll zijn Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) uit, een flexibel modulair systeem voor aangedreven pallettransport. Met de nieuwe producten kunnen gebruikers - in naadloze interactie met het beproefde dynamische opslagsysteem Interroll Pallet Flow - uiterst compacte, robuuste en efficiënte automatiseringsoplossingen voor pallethandling implementeren die zich onderscheiden door zeer lage planning- en installatiekosten en hoge energie-efficiëntie.


Met de introductie van de stacker crane en de transferwagen krijgen bedrijven voor het eerst de mogelijkheid om een continue materiaalstroom met pallets - bijvoorbeeld tussen inkomende en uitgaande goederen of tussen magazijn, productie en orderverzameling - te realiseren op basis van een technisch aanbod uit één enkele bron. Dit betekent dat systeemintegrators en installatiebouwers hun zakelijke horizon kunnen verbreden met kosteneffectieve plug-and-play pallettransport oplossingen, die ook nog eens op een zeer eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier kunnen worden ontworpen met de Layouter-tool van Interroll.

"Met ons compacte automatiseringsplatform kunnen gebruikers kosten- en ongevalsgevoelig vorkheftruckverkeer vervangen en door de flexibele combinatie van onze modulaire transport- en opslagsystemen bovendien profiteren van nieuwe pallettoepassingen met een hoge doorvoercapaciteit", legt Michael Kuhn, bedrijfsleider van Interroll Kronau GmbH, uit. "Zo kunnen nu bijvoorbeeld opslagsystemen als hoog-dynamische expeditiemagazijnen worden ingericht en kan de benodigde ruimte voor de geautomatiseerde routeplanning aanzienlijk worden gereduceerd.”

Stacker crane voor een hoge palletdoorvoer
Het hart van een hoog-dynamisch pallethandlingsysteem wordt gevormd door de nieuwe stacker crane, die perfect aansluit op het Pallet Flow-opslagsysteem. De lichte constructie en de geïntegreerde energieterugwinning maken het systeem zeer energiezuinig. De totale hoogte is 12 meter, de horizontale rijsnelheid is 3 meter per seconde en de hefsnelheid is 0,8 meter per seconde. Bij de eerste introductie is het systeem ontworpen om Europallets met een maximaal gewicht van 800 kilo te transporteren. Aanpassingen voor extra palletformaten zullen de komende maanden stap voor stap worden doorgevoerd. Het systeem is uitgerust met een geïntegreerde hefsnelheidsregeling en krachtige remsystemen. Door het modulaire en voorgemonteerde ontwerp van de staalconstructie vraagt de stapelaar weinig onderhoud en is hij makkelijk te leveren en te installeren.

Transferwagen voor snelle en vlotte overdracht

Net als bij een stellingbedieningsapparaat, wordt het MPP bijgevuld door een nieuwe transferwagen voor snel pallettransport. Snelheden tot 5 meter per seconde zijn mogelijk, waardoor ook grotere afstanden snel en betrouwbaar kunnen worden overbrugd, bijvoorbeeld bij de routeplanning of de aansluiting tussen magazijn en productie. De transferwagen weegt slechts 275 kg en heeft dankzij het intelligente aandrijfconcept geen schakelkast nodig voor de elektrische aansluitingen.

Als nieuwe componenten van de MPP kunnen de stacker crane en de transferwagen met behulp van Interroll’s Layouter tool eenvoudig worden ontworpen en gecombineerd tot een complete oplossing.

Geïntegreerd besturingsconcept: één oplossing voor alle eisen.

De Interroll Pallet Control PC 6000 is verantwoordelijk voor de besturing van de pallettransportmodules. De besturing kan eenvoudig op het zijprofiel worden bevestigd en in gebruik worden genomen. In combinatie met de Interroll MultiControl regelt de Pallet Control PC 6000 de besturing van 400 Volt en 24/48 Volt aandrijvingen en biedt aldus een geïntegreerd besturingsconcept voor het complete pallettransportsysteem. Voor elke vereiste, of het nu gaat om het transport van zware of lichte pallets, biedt Interroll een uniforme oplossing voor verschillende bedrijfsmodi. Zo wordt het mogelijk om autonoom secties van de lijn te bedienen, stuwdrukvrij te transporteren (ZPA) of continu te werken. Afhankelijk van de eisen kunnen de systemen lokaal of centraal worden aangestuurd via een PLC.

Het nieuwe geïntegreerde besturingsconcept, dat bestaat uit beproefde besturingen, vermindert de planning- en installatie-inspanningen aanzienlijk. Perfect op elkaar afgestemde interfaces en eenvoudige bekabeling zorgen voor een snelle ingebruikname van het pallettransportsysteem.


Interroll breidt Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) uit met stacker crane en transferwagen


Interroll breidt Modular Pallet Conveyor Platform (MPP) uit met stacker crane en transferwagen



 
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers