www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

SPS 2019: Digitalisering van het grijpen

"Digitale technologie en methoden voor kunstmatige intelligentie zullen de komende jaren een revolutie teweegbrengen op het gebied van assemblage en handling", benadrukt Henrik A. Schunk tijdens de aanloop naar SPS 2019.

SPS 2019: Digitalisering van het grijpen

Er zijn twee fundamentele ontwikkelingsrichtingen te onderscheiden: aan de ene kant is er een trend richting vereenvoudiging, d.w.z. een eenvoudige introductie in robotica en een intuïtieve bediening van robots en assemblagesystemen. Aan de andere kant is er een trend richting slimme oplossingen: steeds meer functies, sensoren en intelligentie worden direct in de componenten van het grijpsysteem geïntegreerd. "De grijpsystemen van morgen kunnen intuïtief worden geprogrammeerd en flexibel worden gebruikt. Ze bewaken het productieproces en kunnen steeds vaker autonoom worden gebruikt", zegt de CEO van SCHUNK GmbH & Co. KG uit Lauffen am Neckar.

De digitaliseringsstrategie van SCHUNK stopt niet bij het onderdeel zelf. In plaats daarvan voorziet het bedrijf een allesomvatttend digitaal kader, van de berekenings- en ontwerptool via digitale tweelingen voor ontwerp en simulatie tot de inbedrijfstelling en het lopende proces. Aan de hand van het voorbeeld van de intelligente PROFINET-grijper voor kleine componenten EGI zal SCHUNK op de SPS presenteren hoe een dergelijke digitale integratie succesvol kan zijn en welke voordelen daaraan verbonden zijn. Ook inbegrepen: een slimme grijper met lange slag en Plug & Work-interface voor de lichtgewicht robots van Universal Robots, een intelligente draaimodule en co-act-grijpers voor collaboratieve toepassingen.

www.schunk.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers