www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

Sensorische snelwissel-palletmodule verhoogt de procestransparantie

In de aanloop naar productiedigitalisering is er een trend naar volledig geautomatiseerde, genetwerkte en autonoom werkende productiesystemen.

Sensorische snelwissel-palletmodule verhoogt de procestransparantie
Uiteraard heeft deze trend invloed op de klemtechnologie: met de VERO-S NSE-S3 138 presenteert SCHUNK voor het eerst een sensorische snelwissel-palletmodule, die een permanente controle van de trekkracht en de positie van de klemslede mogelijk maakt. Bovendien kan worden gecontroleerd of de werkstukken of klemlaadborden aanwezig zijn. Dit is mogelijk dankzij de direct in de module geïntegreerde belastingmeters, meetversterker en inductieve sensoren.

De module heeft echter dezelfde afmetingen als de conventionele klemmodule VERO-S NSE 3. Het sensorische palletsnelwisselsysteem maakt een consistente analyse van de klemsituatie in real time mogelijk en biedt belangrijke parameters voor procesoptimalisatie. De voeding (24 V DC) en signaaluitgang (analoog 0-10 V DC, digitaal 0/24 V DC) worden betrouwbaar via een veercontact uitgevoerd.

De kegelafdichting en anti-rotatiebescherming zijn optioneel verkrijgbaar

De sensorische palletsnelwisselmodule is onderdeel van het uitgebreide modulaire systeem SCHUNK VERO-S, dat meer dan 1.000 combinaties mogelijk maakt voor efficiënte werkstukopspanning. Net als zijn conventionele tegenhanger beschikt hij over een gepatenteerd systeem met dubbele slag en bereikt hij trekkrachten tot 28.000 N met geactiveerde turbofunctie. De bevestiging of positionering wordt uitgevoerd via een korte conus met een herhalingsnauwkeurigheid van < 0,005 mm. Dankzij de invoerradii kunnen de klempennen ook in het midden of met een hellingshoek worden ingevoerd, waardoor ze bijzonder gemakkelijk in de modules kunnen worden geplaatst. De werkelijke klemming wordt uitgevoerd via veerkracht, zonder energietoevoer; het is vormsluitend en zelfborgend.

De werkstukken blijven veilig geklemd, zelfs bij een onverwachte drukval in het luchtsysteem. Een pneumatische druk van 6 bar is voldoende om de klemmodule te openen. Optioneel kan de wisselinterface worden uitgerust met een verende conusafdichting om de module te sluiten zodra de klempen eruit wordt getild.. Om de VERO-S NSE-S3 als enkelwerkende module te gebruiken, biedt SCHUNK twee varianten met anti-rotatiebescherming: met een ingestelde positie (V1) of met de mogelijkheid om de pallets in stappen van 90° (V4) te draaien, zodat posities van 0°, 90°, 180° of 270° mogelijk zijn voor de palletmontage. Afhankelijk van de draaddiameter van de gebruikte klempen, bedraagt de houdkracht 35.000 N (M10), 50.000 N (M12) of 75.000 N (M16). Alle onderdelen, zoals basisbehuizing, klempen en klemslede zijn gemaakt van gehard roestvaststaal, waardoor ze absoluut corrosiebestendig en duurzaam zijn.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers