www.technologieenindustrie.com
Southco

Besparing installatietijd bij het upgraden naar LED verlichtingssystemen

Besparing installatietijd bij het upgraden naar LED verlichtingssystemenBesparing installatietijd bij het upgraden naar LED verlichtingssystemen

Arianna (ariannaled.com) is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van publieke en industriële LED verlichtingssystemen. Gevestigd in Italië, biedt het bedrijf innovatieve oplossingen waarmee bedrijven energie kunnen besparen en tegelijkertijd het comfort en de veiligheid van hun klanten kunnen garanderen. Arianna's verlichtingssystemen worden erkend als robuust, betrouwbaar en duurzaam. Opgericht in 2009, is Arianna uitgegroeid tot een van Europa's meest prominente verlichtingsbedrijven.

In 2011 ontwikkelde Arianna de Teseo, de eerste Total Reflection LED verlichting in de branche. Internationaal erkend, zijn in de Teseo principes uit de astronomie toegepast om licht in tegenovergestelde richting te projecteren, waardoor de zichtbaarheid van obstakels wordt verbeterd en de veiligheid op wegen wordt vergroot. De toepassing van de Teseo Total Reflection technologie in de Italiaanse straattunnels heeft de reputatie van Arianna binnen de straatverlichtingsindustrie stevig gevestigd. Door de impact van de Teseo en andere innovaties is Arianna snel gegroeid binnen hun branche. Het bedrijf is inmiddels een belangrijke partner van Anas. Autostrade per l'Italie in Italië en andere toonaangevende internationale instellingen.


Besparing installatietijd bij het upgraden naar LED verlichtingssystemen


Uitdaging

Vind een sluiting die een oplossing biedt voor een snelle, eenvoudige en veilige installatie en afstelling van LED verlichtingen in straattunnels van verschillende afmetingen.

Oplossing

Een beugel bediende overslagsluiting die flexibiliteit, gebruiksgemak en corrosiebestendigheid biedt voor verlichtingssystemen die snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd en onderhouden zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Resultaat
Een sluiting die sneller geïnstalleerd kon worden en sneller toegang biedt hielp Arianna bij het stroomlijnen van de update van Italië’s tunnelverlichting en leverde Arianna uiteindelijk concurrentievoordeel op bij het inspelen op nieuwe zakelijke mogelijkheden.

De uitdaging
Arianna kreeg de opdracht om de straattunnelverlichting in Italië te upgraden naar LED technologie om de energie-efficiëntie en levensduur te verhogen. De renovatie, aangeduid als ‘relamping’, was in eerste instantie nodig op de centrale locaties van de tunnels en in een later stadium ook in de buitenste tunnelsecties. Standaard zijn de lampen gemonteerd op meerdere roestvaststalen kabelgoten op het plafond van elke straattunnel. De oorspronkelijke lampen werden met een uit drie delen bestaande montagebeugel aan de goten bevestigd. Aangezien elke tunnel varieert in grootte en vorm, was er echter geen standaardinstelling voor de verlichting mogelijk en was het afstellen van de montagebeugel tijdens routinecontroles en onderhoud tijdrovend en ingewikkeld.

Arianna zocht daarom naar een ‘one-size-fits-all’ sluitingssysteem waarmee de montagebeugel aan de goten kon worden bevestigd, zodat operators de LED verlichting konden afstellen, zonder de montagebeugel te hoeven aanpassen. Dit moest resulteren in veilig, eenvoudig en betrouwbaar onderhoud en beheer van het verlichtingssysteem. Belangrijker nog, de sluiting moest intuïtief genoeg zijn om door één persoon snel en zonder gereedschap te kunnen worden geïnstalleerd en gepositioneerd, zodat de onderhouds- en installatiekosten laag konden worden gehouden. Vanwege het gewicht en de hoogte van de lampen moest het ontwerp bovendien robuust genoeg zijn om ze op hun plaats te houden.

De veeleisende omgeving van de straattunnel vroeg bovendien om het toepassen van corrosiebestendige materialen in de sluiting. Hiermee zou het verlichtingssysteem langdurig een hoog niveau van prestaties en veiligheid kunnen handhaven, ondanks slechte weersomstandigheden en hevige trillingen door het passerende verkeer.

De oplossing
Ervan overtuigd dat Southco over zowel het productassortiment als over voldoende productiecapaciteit beschikt om effectief en onder grote tijdsdruk aan hun wensen te voldoen, koos Arianna voor Southco's TL-40 overslagsluiting om tegemoet te komen aan de complexe eisen voor het beveiligen van de Teseo LED montagebeugel. Erkend door toonaangevende wereldwijde verlichtingsspecialisten vanwege het brede scala aan intuïtief ontworpen producten, biedt Southco wereldwijd toegevoegde waarde aan fabrikanten van (verlichting)armaturen.

Southco's TL-40 overslagsluiting biedt een mechanisch voordeel voor toepassingen door middel van een beugelbediend mechanisme, dat panelen samentrekt en stevig vasthoudt.Besparing installatietijd bij het upgraden naar LED verlichtingssystemen

Southco's TL-40 overslagsluiting

Arianna's verlichtingssysteem is voorzien van twee TL-40 sluitingen aan de zijkant van de montagebeugel, geïnstalleerd met twee klinknagels. Hiermee wordt de verlichting bevestigd aan de kabelgoot aan het plafond van de tunnel en kan de verlichting worden afgesteld zonder de montagebeugel te hoeven aanpassen. De TL-40 biedt een standaardoplossing die de kwaliteit, bruikbaarheid en tijd, nodig om toegang te krijgen tot het systeem, aanzienlijk verbetert, waardoor operators de verlichting makkelijker kunnen installeren op de goot en daarbij direct kunnen compenseren voor bestaande toleranties.

Door het kleine en compacte ontwerp biedt de TL- 40 overslagsluiting meer flexibiliteit bij het bevestigen van de lichten op verschillende hoogtes op de kabelgoot. Hierdoor wordt Arianna in staat gesteld om vooraf een serie panelen te produceren met aangepaste montagegaten op verschillende hoogtes, zonder gebruik te hoeven maken van op maat gemaakte componenten voor de verschillende configuraties.

Southco's TL- 40 biedt een dubbele sluitingsoplossing die effectief voorkomt dat de TL- 40 per ongeluk wordt geopend en verlichtingsapparatuur in straattunnels verloren raakt. De oplossing maakt het verder ook mogelijk om de lampbeugel met één hand te openen, waardoor deze veel veiliger en makkelijker in het gebruik is. Bijvoorbeeld bij het afstellen van de armaturen voorkomen de klinknagels dat de beugel loskomt, zodat de operator met één hand de beugel kan vasthouden en met de andere hand een gloeilamp of andere verlichtingsapparatuur. Door de sluiting van roestvaststaal te maken, biedt deze corrosiebestendigheid, is hij bestand tegen de zware omgevingsfactoren van straattunnels en garandeert hij hoge prestaties gedurende de levensduur van de toepassing.
Besparing installatietijd bij het upgraden naar LED verlichtingssystemen

De uitvoering
Arianna installeerde circa 12.000 TL- 40 overslagsluitingen in de LED-verlichtingssystemen, verspreid over alle straattunnels in Italië. Toepassing van de TL-40 sluiting heeft de upgrade naar LED verlichting in de tunnels vergemakkelijkt en gestroomlijnd door de snelle installatie en bediening. Voorheen moest Arianna montagebeugels van verschillende afmetingen installeren, deze ontwerpen en zelf het productieproces begeleiden; door samen te werken met Southco zijn Arianna’s totale kosten en tijdsdruk verminderd. Arianna heeft daarbij ook aanzienlijk geprofiteerd van het vermogen van Southco om snel te reageren op hun grote behoefte aan kwaliteitsproducten. Bovendien heeft Southco's netwerk van lokale technische ondersteuning en wereldwijde productie- en distributie Arianna concurrentievoordeel opgeleverd.

Arianna is in minder dan tien jaar tijd uitgegroeid tot het op een na grootste bedrijf voor tunnel LED verlichtingen in Europa. Southco's TL-40 overslagsluitingen waren voor Arianna zonder twijfel een cruciale troef bij het binnenhalen van veel projecten. De TL-40 sluiting biedt een universele oplossing voor de bevestiging van verlichtingsapparatuur op kabelgoten van uiteenlopende grootte, leeftijd en type, en stelt Arianna in staat om nog meer concurrerend te reageren op nieuwe zakelijke kansen. De samenwerking heeft ook de perceptie van Arianna's bedrijf en merk verbeterd en daarmee hun positie in de markt.

De resultaten
Mabel Bilato, Marketing Specialist bij Arianna:

"We wisten dat het een uitdaging zou worden om een onderdeel te vinden dat zou voldoen aan al onze eisen bij de upgrade naar LED verlichting onder zulke veeleisende omstandigheden. Door samen te werken met Southco hebben we een onderdeel gevonden dat niet alleen het ontwerp en de prestaties, maar ook de complete duurzaamheid van ons verlichtingssysteem heeft verbeterd. We waren ook verheugd om in Southco een partner te vinden die er was om ons ter plekke technisch te ondersteunen en die altijd bereid was om aan onze wensen te voldoen. Maar de voordelen gaan veel verder dan dit project. We realiseren ons dat de samenwerking met Southco ons niet alleen heeft geholpen bij de verdere groei van ons bedrijf, maar tevens om onze klanten de hoogste kwaliteit en service te blijven bieden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers