www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

Vlakke draaieenheid met absolute encoder en grote middenboring

SCHUNK lanceert een nieuwe generatie universeel toepasbare mechatronische draaimodules met de ERT-draaieenheid voor compacte ruimtes. Het is slijtage- en onderhoudsvrij, flexibel en nauwkeurig en maakt dynamische draaibewegingen mogelijk.

Vlakke draaieenheid met absolute encoder en grote middenboring

De vlakke, krachtige module is gebaseerd op een koppelmotor met permanente bekrachtiging en is uitgerust met een absolute encoder. Er is geen referentieruns nodig en de eenheid zorgt voor een onmiddellijke herhalingsnauwkeurigheid van 0,01°, snelle reactietijden en hoge koppels. Kabels en slangen kunnen door het grote centergat worden geleid, dat zelfs het gebruik van een camera mogelijk maakt.

Talrijke variaties en opties zijn beschikbaar
De draaieenheid kan worden gebruikt voor bijzonder flexibele en compacte installatieconcepten, als draaitafel voor componenten, modules en gereedschappen, of als draaimodule in portaaloplossingen, als roterende indexeertafel of als zeer nauwkeurige positioneringsmodule. Om een maximale flexibiliteit in de besturings- en regelstrategie te garanderen, is het mogelijk om besturingen van verschillende fabrikanten te gebruiken. Hierdoor kan de module naadloos worden geïntegreerd in bestaande systeemarchitecturen.

In de eerste stap zal de veelzijdige module begin 2020 beschikbaar zijn in de maten 12, 50 en 300 met nominale koppels van 1,2 Nm, 5 Nm en 30 Nm, buitendiameters van 120 mm, 167 mm en 277 mm, en maximaal toelaatbare massatraagheidsmomenten van 0,0021 kgm2, 0,2 kgm2 en 4,5 kgm2. De modules worden via standaard connectoren van stroom voorzien en aangestuurd (M12/M17). Optioneel zijn ze ook verkrijgbaar met een elektrische rem, die via de besturing wordt bediend en bij stilstand de positie betrouwbaar fixeert, zelfs als er een externe kracht op wordt uitgeoefend. De hoogte van de eenheid blijft gelijk.

De elektrische rem heeft hier geen invloed op. Bovendien zijn er ook stof- en spatwaterdichte varianten (IP54) verkrijgbaar. In een tweede stap worden optionele varianten met draaidoorvoer gepland voor de doorvoer via slangen of draadloze doorvoer van elektrische signalen, bussignalen of vloeistoffen, evenals andere bouwgroottes.

www.schunk.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers