www.technologieenindustrie.com
EATON

Eerste nieuwe lastscheiders voor fotovoltaïsche toepassingen tot 1500 VDC met nominale operationele stroomsterktes tot 1600 A

De Electrical Sector van Eaton heeft zijn bewezen DC lastscheiders ingrijpend verder ontwikkeld. De toenemende eisen die gesteld worden aan de efficiency van fotovoltaïsche installaties vereisen bedrijfsspanningen die liggen boven de voorheen gebruikelijke grenzen van 1000 VDC. Voor het eerst zijn nu schakelaars leverbaar voor maximaal 1500 VDC met nominale operationele stroomsterktes tot 1600 A. Schakelaars en accessoires zijn nu geschikt voor omgevingstemperaturen tot 65°C. Typische toepassingen zijn bijvoorbeeld de lastscheiders in aansluitkasten voor generatoren, alsmede het isoleren van de hoofdschakelaars die worden gebruikt als onderhoud- en reparatieschakelaars op de inkomende kant van de DC/AC omvormer.

Eerste nieuwe lastscheiders voor fotovoltaïsche toepassingen tot 1500 VDC met nominale operationele stroomsterktes tot 1600 A
De schakelaars zijn gebaseerd op de 4-polige lastscheiders uit de AC serie en zijn geoptimaliseerd in termen van kruip- en de vrijloopafstanden en de contactelementen, teneinde de toegenomen belasting te regelen die het schakel- en uitdoofgedrag beïnvloedt bij spanningen tot 1500 VDC bij een volledige nominale stroomsterkte.

Alle schakelaars voldoen aan de eisen van DIN EN 60947-3 en aan gebruikscategorie DC-22A voor het schakelen van gemengde ohmse en inductieve belastingen, met inbegrip van de viervoudige overbelasting met een L/R verhouding van >2 ms. Deze voorwaarden zorgen ervoor dat de contacten een elektrische levensduur van 2500 acties kunnen halen – bij de volledige nominale stroomsterkte. De mechanische en spanningsloze levensduur bereikt waarden tot 20.000 acties. De schakelaars hebben daarmee voldoende reservecapaciteit om de standaard taken van het isoleren van onderhoud- en reparatieschakelaars betrouwbaar en veilig uit te voeren, gedurende vele jaren.

Extreem compacte overbruggingen met contactbescherming tot IP2x zijn leverbaar voor het in serie aansluiten van schakelcontacten. Deze overbruggingen zijn geschikt voor omgevingstemperaturen tot 65°C, zijn in de fabriek getest in combinatie met de schakelaars en maken snelle montage in beperkte ruimte mogelijk. Alle modules uit het standaard programma die nodig zijn voor geautomatiseerd gebruik kunnen worden gecombineerd als accessoires, zoals roterende aandrijvingen en externe actoren, spanningonderbrekers en geschikte aansluitterminals, afhankelijk van het type kabel.


Meer informatie: www.eaton.de/electrical Quicklink ID: ES2308
Fotonr.: DC-Lasttrennschalter_1500V_DC.jpg
Bijschrift: Nieuwe Eaton DC lastscheider 1500V/1600A.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers