www.technologieenindustrie.com
EATON

Digitale gecombineerde RCD/MCB apparaten en type B+ digitale reststroom vermogensautomaten van Eaton

Na de ontwikkeling van de digitale reststroom vermogensautomaat, breidt de Electrical Sector van Eaton haar productrange uit met een digitaal gecombineerd RCD/MCB apparaat en een digitale reststroom vermogensautomaat met type B+ afschakelfunctionaliteit. Deze efficiënte en hoog kwalitatieve serie is voor klanten leverbaar onder de naam xEffect.

Digitale gecombineerde RCD/MCB apparaten en type B+ digitale reststroom vermogensautomaten van Eaton
Digitale gecombineerde RCD/MCB voor luxe woning- en utiliteitsbouwtoepassingen
Onweer of tijdelijke storingen hebben geen invloed op de digitale vermogensautomaat met type G kortsluitvertraging en geoptimaliseerde uitschakellimiet. Het digitale gecombineerde RCD/MCB apparaat bewaakt continu de actuele toestand, registreert mogelijke storingen en geeft dit aan via drie LEDs. Als de stroom in de installatie wordt geaard in het bereik tussen nul en 30 procent van de reststroom, geeft een groene LED de normale toestand aan. Een gele LED geeft een verschilstroom aan tussen de 30 en 50 procent van de reststroom en geeft daarmee aan dat het gecombineerde RCD/MCB apparaat de uitschakellimiet nadert. Als de LED rood is, bedraagt de lekstroom al meer dan 50 procent van de reststroom. De installatie is dan in een kritieke toestand - het digitale gecombineerde RCD/MCB apparaat schakelt af als de reststroom verder toeneemt en de uitschakellimiet is bereikt.

De servicemode helpt erkende elektriciens binnen de kortst mogelijke tijd bij het vaststellen van het niveau van de aanwezige reststroom (in stappen van mA). Als de elektricien op de corresponderende Service-knop drukt, geeft de knipperende LED de range van het reststroomniveau aan. Hierdoor kunnen snel maatregelen worden genomen om de beschikbaarheid van het systeem te garanderen. De vermogensautomaat combineert de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen in een extreem compact ontwerp (breedte: twee breedtemodules).

Type B+ digitale reststroom vermogensautomaat voor speciale brandveiligheid:
De digitale reststroom vermogensautomaat geeft tevens de actuele reststroom in real-time aan - drie LEDs en geïsoleerde hulpcontacten worden gebruikt voor externe indicatie. Het detecteert en onderbreekt op betrouwbare wijze alle typen reststroom, evenals DC reststromen en reststromen in de hoge frequentiegebieden. De digitale reststroom vermogensautomaat voldoet daarmee aan alle eisen voor een verhoogde brandveiligheid overeenkomstig EN/IEC 62423, alsmede overeenkomstig de norm IEC 61008 voor digitale reststroom vermogensautomaten. De digitale reststroom vermogensautomaat van Eaton met type B+ afschakelfunctionaliteit is daarmee bijzonder geschikt voor industriële systemen met frequentieomvormers, en wordt tevens gebruikt bij geavanceerde PV installaties, alsmede in alle sectoren met een hoog percentage aan elektronica, waar dus de kans op DC reststromen aanwezig is.

Zowel het digitale gecombineerde RCD/MCB apparaat als de type B+ digitale reststroom vermogensautomaat worden gemonteerd op DIN-rails (klem en schroef-terminals) en worden in geïnstalleerde toestand beschermd volgens IP 40.

Meer informatie: www.eaton.de/electrical

Foto nr.: digital_FI.jpg

Bijschrift: Digitale gecombineerde RCD/MCB apparaten en type B+ digitale reststroom vermogensautomaten van Eaton.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers