www.technologieenindustrie.com
EPLAN

Introductie van het nieuwste EPLAN Platform

Het EPLAN Platform versie 2.9 is begin van dit jaar beschikbaar. De nieuwe versie van het EPLAN Platform bevat verschillende nieuwe functies en features waarmee gebruikers nu nog efficiënter kunnen ontwerpen. Nieuw is onder meer dat snel gegenereerde QR-codes hyperlinks kunnen opslaan, die in het veld kunnen worden geopend. Met Layers Management worden alle wijzigingen automatisch opgeslagen, waardoor het implementeren van bedrijfsstandaarden nog eenvoudiger wordt. Projecten kunnen sneller worden afgerond door het massaal bewerken van projectdata met behulp van uitgebreide navigators. En wat betreft standaardisatie; macro's kunnen nu eenvoudig worden hergebruikt.

Introductie van het nieuwste EPLAN Platform

 

QR Code_EN.jpg: In het EPLAN Platform versie 2.9 kunnen QR-codes worden gegenereerd die bijvoorbeeld linken naar een component in EPLAN Data Portal.

In de nieuwe versie kunnen QR-codes eenvoudig worden gegenereerd. Gebruikers kunnen hyperlinks opslaan in hun documentatie die later kunnen worden gescand en geopend met apps op mobiele apparaten, zoals smartphones of tablets. Het kan gebruikt worden voor zowel interne als externe links, waardoor eentonig typewerk tot het verleden behoort. De QR-code werkt ook op geprinte documentatie, waardoor deze sneller en makkelijker te gebruiken is. Het uitwisselen van symbolen in plaatshouder objecten is ook vereenvoudigd. Deze kunnen nu worden vervangen door het selecteren van de juiste waardesets. Gebruikers profiteren hierbij van een grotere transparantie met minder macrovarianten.

Dockable Layers Management
Layers Management is nu nog eenvoudiger gemaakt als een dockable dialoog: alle wijzigingen worden daarbij automatisch opgeslagen. Daarnaast zijn extra functies zoals het zoeken naar lagen en het wijzigen van hun eigenschappen toegevoegd aan de nieuwe versie. Vanaf nu kan een project eenvoudig doorzocht worden op alle objecten die aan een bepaalde laag in een (deel)project zijn toegewezen. Engineers kunnen dan de Properties-dialoog van een in de lijst met zoekresultaten gevonden object gebruiken om de toewijzing van de gezochte laag te wijzigen. Zo kunnen lagen, die via DXF of DWG import aan een project werden toegevoegd, makkelijk worden gevonden, sneller worden gewijzigd en worden gebruikt als gebruiker-gedefinieerde lagen. Een ander voordeel is dat men met eenvoudige aanpassingen en definities analoog bedrijfsstandaards kunnen worden geïmplementeerd.

 


Introductie van het nieuwste EPLAN Platform
Macro Navigator_EN.jpg: Macro's kunnen nu eenvoudig in andere projecten worden ingevoegd met behulp van drag & drop van de Macro Navigator.

Recht op het doel af: Navigator display
De lijstweergave van de Macro Navigators werd in de vorige versie van het EPLAN Platform veranderd in een tabel met cellen, die daardoor vrij eenvoudig te bewerken is. In de nieuwste versie is deze functie uitgebreid met extra navigators, waaronder de Parts Navigator, de PLC Navigator en de Wire Navigator. Dit levert bij versie 2.9 sterke praktische voordelen op, omdat de projectdata nu in een oogwenk massaal kunnen worden bewerkt. Wat macro's betreft, kunnen gestandaardiseerde macro's vanuit de Macro Navigator met behulp van drag & drop in andere projecten worden ingevoegd zodra een macroproject is voltooid. Dit alles werkt uiteraard ook binnen een macro- of schematisch project waarin de gebruiker window- en symboolmacro's heeft gecreëerd. Het levert een aanzienlijke tijdsbesparing op, omdat de eerdere omslachtige selectie via macroselectie uit de directories niet meer nodig is. Een bijkomend pluspunt is dat data worden hergebruikt, wat de kwaliteit van het project garandeert en verbetert.

Slim geconfigureerd: property arrangements
De nieuwe Management dialoog maakt het aanzienlijk eenvoudiger om gebruiker-gedefinieerde ‘property arrangements’ voor schema's en 3D plaatsingen te bewerken. Gebruikers kunnen dit controleren in de Management dialoog en eenvoudig de gebruiker-gedefinieerde ‘property arrangements’ die niet worden gebruikt, verwijderen. Een Contextmenu helpt gebruikers de gebruikte properties snel te vinden. De voordelen zijn duidelijk: alle ‘property arrangements’ binnen een project kunnen nu op één plek worden weergegeven. Bovendien kunnen meerdere properties simultaan worden bewerkt bij het exporteren en importeren van ‘property arrangements’ voor verschillende componenten. Ook kunnen de namen makkelijk worden vertaald en helpen de nieuwe zoekmogelijkheden bij het nog sneller doorvoeren van aanpassingen van de bedrijfsstandaards.

Vertalingen: meer duidelijkheid
In deze nieuwe versie kunnen voor veel properties en input velden in zowel Projects als Parts Management meertalige vermeldingen worden gemaakt. Gebruikers kunnen deze vervolgens handmatig in een uniforme taal vertalen of automatisch laten uitvoeren. Het EPLAN Platform versie 2.9 schept extra duidelijkheid: velden waarvoor meertalige invoer mogelijk is, zijn nu voorop standaard gemarkeerd met een pictogram op de gebruikersinterface. Wanneer de engineer een tekst in een meertalig veld invoert, is die in eerste instantie taalonafhankelijk. Pas als de tekst vertaald moet worden, wordt hij aan de opgegeven brontaal toegewezen.

Meer informatie: www.eplan.de/platform29

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers