www.technologieenindustrie.com
Atlas Copco News

Atlas Copco presenteert de nieuwste innovaties in groene aandrijftechnologie op Infra Relatiedagen 2020

Op Infra Relatiedagen 2020 zal Atlas Copco nieuwe duurzame mobiele lucht-, stroom- en flowoplossingen onthullen die de operationele kosten van zijn klanten verlaagt door middel van groene aandrijftechnologie, verbeterde connectiviteit en veelzijdigheid.

Atlas Copco presenteert de nieuwste innovaties in groene aandrijftechnologie op Infra Relatiedagen 2020

Het reduceren van uitstoot en lagere geluidsniveaus staan hoog op de agenda van openbare, gemeentelijke autoriteiten en degenen die bouwmachines kopen en gebruiken. Om deze reden nodigt Atlas Copco Jullie uit om de Infra Relatiedagen-stand 637 te bezoeken, waar de innovatieve apparatuur getoond wordt die stiller, groener en kleiner is. Bovendien zijn deze machines multifunctioneel, geluidsarm , stoten minder C0² uit en vallen op door hun hoge prestaties.

Elektrisch - het alternatief

Twee van de nieuwkomers qua groene aandrijftechnologie zijn de elektrisch aangedreven E-air mobiele compressoren en de geluidloze HiLight Z3+ lichttoren met batterijvoeding. Deze nieuwe elektrische toestellen bieden een alternatief voor diesel-aangedreven machines in grootstedelijke bouwgebieden en bij openbare evenementen. Geen dieselmotor staat gelijk aan niet hoeven bijtanken, waardoor de efficiëntie en autonomie op een werklocatie toeneemt. Bovendien vereisen elektrische machines minder onderhoud en zijn hun geluidsniveaus veel lager. De E-air compressoren zijn eenvoudig te installeren en net zoals de Z3+ lichttoren produceren ze geen uitstoot, waardoor eigenaars zich geen zorgen hoeven te maken over de toekomstige emissievoorschriften.

QAS 60/35 VSG Variable Speed Generator - een revolutie

De QAS VSG (Variable Speed Generator) is een gamechanger op het gebied van operationele besparingen, prestaties en betrouwbaarheid. De QAS 60/35 VSG kan zonder problemen zeer lage belastingen aan, door de automatische variabele toerentalregeling tussen 800 en 2550 tr/min en een ingebouwd energie beheersysteem (“Power Management System” of PMS). Deze maken het mogelijk om het brandstofverbruik tot 40% te verlagen ten opzichte van een vergelijkbare standaard generator.

Elektrische WEDA-dompelpompen

Atlas Copco kondigt ook nieuwe toevoegingen in zijn WEDA+ serie van elektrische dompelpompen aan; inclusief nieuwe oplossingen voor slibtoepassingen. Het bedrijf zal tijdens de beurs zijn complete portfolio van oppervlaktepompen presenteren. Dit omvat de PAS-droogpompoplossing die veel verschillende toepassingen ondersteunt; zoals riolering, grootstedelijke bouw en noodsituaties.

FleetLink-telematicasysteem
Bezoekers krijgen ook de kans om meer te weten te komen over de nieuwste uitbreiding van het FleetLink-telematicasysteem waarmee operators de locatie en het gebruik van hun apparatuur in real-time kunnen volgen. Ondertussen biedt de QR-code op alle Atlas Copco-machines toegang tot alle relevante informatie via de PowerConnect-app: handleidingen, reserveonderdelen, servicevideo's en nog veel meer.

www.atlascopco.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers