www.technologieenindustrie.com
NSK

Online opleidingsmodule voor trilzeven nu beschikbaar op NSK academy

Er is een nieuwe online opleidingsmodule beschikbaar in het steeds populairder wordende online platform NSK academy. De nieuwste module, die zich richt op trilzeven, is interessant voor al wie betrokken is bij het selecteren van de lagers om de harde werkomstandigheden te weerstaan die eigen zijn aan applicaties in mijnbouw, steengroeven en de bouw. Zoals bij alle opleidingsmodules die beschikbaar zijn via de NSK academy, kunnen geregistreerde gebruikers die de cursus afronden met een slagingsresultaat van minstens 80% een certificaat te ontvangen.

Wereldwijd zijn snelle trilzeven belangrijke hulpmachines voor het scheiden (dimensionering en sortering) van verschillende materialen in cementfabrieken, steengroeven en mijnen. Door de herhaalde trillingen die eigen zijn aan de omstandigheden moeten de componenten in deze machines robuust en betrouwbaar werken. Dat geldt zeker ook voor de lagers.

Correct gespecificeerde en gemonteerde lagers zijn beter beschermd tegen de moeilijke omstandigheden zoals vibratie- en schokbelasting. Zo kan een speciaal kooiontwerp de resonantie van geïnduceerde trillingen minimaliseren, terwijl tegelijkertijd de weerstand tegen thermische invloeden verbetert. Bovendien zorgt de oppervlakteafwerking van de kogels en ringen voor minder kans op schade door slippen, afschilferen of oppervlaktemoeheid.

De nieuwste opleidingsmodule werd ontworpen om OEM's van apparatuur te helpen bij het begrijpen van de fundamentele principes bij de keuze van lagers voor trilzeven. De inhoud omvat een overzicht van de diverse uitvoeringen van trilzeven, hun voornaamste onderdelen, de gangbare terminologie en de belangrijkste parameters. Er werd ook een belangrijke focus gelegd op de lagers die in deze toepassingen ingezet worden, met onder meer informatie over hun belangrijkste eigenschappen, specificaties en voordelen.

Iedereen die actief is bij een OEM die trilzeven verkoopt, technische ondersteuning biedt of onderhoud, engineering of R&D-taken uitvoert rond dit onderwerp, kan baat hebben bij de opleidingsmodule. De cursus is te vinden op www.nskacademy.com (een snel en eenvoudig registratieproces is vereist voor nieuwe gebruikers). Er zijn acht talen beschikbaar: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Pools, Russisch, Spaans en Turks.

Het basisprincipe van de NSK-academy is om de deelnemers te helpen de kennis die ze opbouwen toe te passen op dagelijkse basis en hen op de hoogte te houden van de recentste NSK lageroplossingen. Zo kunnen ze de levensduur van het machinepark maximaliseren. Elke opleiding is zo ontworpen dat het kennisniveau van het personeel verhoogt, zodat OEM's een hogere rentabiliteit kunnen realiseren dankzij kortere onderhoudstijden.

Als aanvulling op het online portaal zijn er ook diverse face-to-face opleidingsprogramma’s die ontwikkeld werden voor wie betrokken is bij het specificeren, gebruiken en onderhouden van lagers. Bij de beschikbare cursussen vinden we onder andere een introductie in lagertechnologie, een specifieke cursus over onderhoud en een opleiding die focust op precisielagers voor werktuigmachines. Hoewel de opleiding wordt aangeboden vanuit de twee opleidingscentra in Guyancourt (Frankrijk) en Tilburg (Nederland), kan deze opleiding ook elke afdeling van NSK in Europa of bij individuele klanten gegeven worden.

Meer informatie over lagers voor trilzeven vindt u op het online portaal van de NSK academy 
 

Online opleidingsmodule voor trilzeven nu beschikbaar op NSK academy

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers