www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

Veelzijdige klemkrachttester

Wat hebben de bandenspanning van een auto en de klemkracht van een klauwplaat met elkaar gemeen? Beide moeten regelmatig worden gecontroleerd om de maximale procesveiligheid en efficiëntie bij dagelijks gebruik te garanderen. De nieuwe veelzijdige klemkrachttester IFT is precies voor dit doel ontworpen.

Veelzijdige klemkrachttester

Hij is geschikt voor 2-, 3- en 6-spanklemmen tot 6.000 tpm en een maximale klemkracht van 90 kN per klem, ongeacht de fabrikant. Verstelbare meetverlengingen maken variaties in klemdiameters tussen 72 mm, 88 mm en 108 mm mogelijk. De gegevens worden draadloos overgedragen via een app op een tablet of via export naar andere eindapparaten. De autonomie van de batterij van de meetkop bedraagt meer dan 90 minuten, de oplaadtijd minder dan 3 minuten.

Statische of dynamische meting
De klemkrachttester dient zowel voor statische metingen, zoals voor de bepaling van het verlies aan klemkracht bij snelheid, als voor de individuele instelling van de benodigde beginkrachten voor individuele bewerkingsactiviteiten. SCHUNK raadt aan om de klemkracht herhaaldelijk te controleren vooraleer met de serieproductie te beginnen en vervolgens tussen de onderhoudsintervallen door. Alleen regelmatige controles garanderen optimale veiligheid. Indien mogelijk moet de klemkracht worden gemeten in een toestand waarin de klauwplaat wordt gebruikt in een individuele klemsituatie.

Als er bijvoorbeeld bovenklemmen met klemtrappen worden gebruikt, moet de gebruiker de klemkracht op dezelfde manier en op dezelfde klauwtrap meten waarop hij het werkstuk later zal klemmen. Als uit de meting blijkt dat de klemkracht onder de streefwaarde ligt, adviseert SCHUNK onmiddellijk maatregelen te nemen om de veiligheid tijdens het gebruik te waarborgen. Afhankelijk van de toestand van de klauwplaat, kan het nodig zijn om de klauwplaat te smeren of deze volledig te demonteren, schoon te maken en vervolgens te smeren.

Deze service wordt ook aangeboden door SCHUNK in een servicepakket. Uw voordeel: om permanent hoge prestaties, precisie en procesveiligheid te behouden, worden uw SCHUNK-klauwplaten grondig gecontroleerd op verborgen schade na demontage van de afzonderlijke componenten door SCHUNK-servicetechnici. Defecten of schade kunnen vroegtijdig worden herkend en gevolgschade kan worden vermeden.

www.schunk.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers