www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

Cobots en lichtgewicht robots krijgen alle aandacht

De EGL-C-grijper met lange slag is een mijlpaal op het vlak van samenwerking tussen mens en robot. Dankzij de geïntegreerde intelligentie zijn nu collaboratieve toepassingen met grijpkrachten tot 450 N mogelijk.

Cobots en lichtgewicht robots krijgen alle aandacht

"De wereld van robotica en de noodzakelijke periferie voor dagelijkse robottoepassingen zullen opnieuw worden gedefinieerd", benadrukt Henrik A. Schunk, Chief Executive Officer van SCHUNK, de specialist op het gebied van grijpsystemen en klemtechniek, met het oog op de komende Hannover Messe. "We ervaren een echte boom in cobots en lichtgewicht robots, en zij zullen de industriële productie de komende jaren vormgeven." SCHUNK zal zijn Co-act assortiment demonstreren tijdens de Hannover Messe en zal aantonen hoe dit eruit zou kunnen zien.

De vraag of dit kan worden ingevoerd via directe samenwerking tussen mens en robot stelt zich niet langer. Het wordt aangetoond door SCHUNK met de EGL-C grijper met lange slag en krachtige grijpkracht. "De nieuwe robots bieden enorme ontwerpvrijheid op het gebied van handling en assemblage, zowel wat betreft de mate van interactie met mensen als wat betreft de gebruikte grijptechniek", aldus Henrik A. Schunk. In de industriële omgeving is er een grote toegevoegde waarde, bijvoorbeeld als mensen en robots naast elkaar samenwerken en werknemers worden ontlast van zware of vermoeiende taken.

Sinds de SCHUNK EGH Co-act-grijper eind 2019 werd voorgesteld en grote aandacht trok van professionele experts over de hele wereld, is duidelijk gebleken dat SCHUNK met een passie voor techniek zal blijven innoveren in de wereld van cobots en lichtgewicht robots.

"De industriële transformatie vereist een frisse en creatieve kijk op robotica", benadrukte Schunk. "Scenario's met lichtgewicht robots en cobots moeten eenvoudig en flexibel zijn, zelfs op speelse wijze te implementeren", zegt de ondernemer. Dit is precies waar het SCHUNK Co-act-assortiment ter sprake komt. In de kern gaat het allemaal om een radicale vereenvoudiging; van de selectie van onderdelen over configuratie en assemblage tot de lopende werkfase. Voor Henrik A. Schunk is het logisch dat in deze context ook nieuwe grijptechnieken worden ontwikkeld. "Hoe meer robotica nieuwe toepassingen mogelijk maakt, des te veelzijdiger het assortiment grijpsystemen zal zijn." SCHUNK zal u in Hannover een voorproefje geven van deze nieuwe wereld van grijpsystemen.

www.schunk.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers