www.technologieenindustrie.com
Atlas Copco News

Krachtige slijpmachineoplossing voor zware taken

Atlas Copco Tools heeft speciale krachtige nieuwe LSF39-slijpmachines ontwikkeld voor zware en veeleisende taken, zoals afbramen en frezen. Deze moderne generatie staafvormige slijpmachines wordt aangedreven door zuinige persluchtmotoren met tot 1,8 kilowatt effectief materiaalverwijderingsvermogen.

Krachtige slijpmachineoplossing voor zware taken

Voor een krachtige en efficiënte oppervlaktebewerking zijn de 1,6 kg zware LSF39-slijpmachines nog duurzamer dan hun voorgangers (LSF38). De ergonomische machines liggen ondanks hun enorme power nog beter in de hand en vereenvoudigen zo vrijwel elke slijptoepassing.

De vier nieuwe modellen met werksnelheden van respectievelijk 12.000, 15.000, 18.000 en 25.000 toeren per minuut (min-1) vervangen de 13 voorgaande versies en zijn standaard uitgerust met een 6 millimeter spantang voor alle gangbare slijp- en freesstiften. Met behulp van een adapter is de LSF39 bovendien geschikt voor conische slijpmiddelen en -stenen.

Constant hoge prestatie
Het ontwerp van de vier LSF39-machines onderscheidt zich door een geïntegreerde toerentalregelaar. Deze voorkomt dat het toerental bij een sterke druk tegen het werkstuk constant blijft, wat vaak niet het geval is bij conventionele slijpmachines. Een ingenieus mechanisme verhoogt automatisch de luchttoevoer naar de motor onder belasting, zodat het slijpen altijd met de optimale snelheid - en dus maximale productiviteit - plaatsvindt.

Beste ergonomie
Dankzij het vernieuwde slimme pendellager van de slijpspindel heeft de fabrikant de trillingsbelasting nog verder kunnen reduceren. Alle LSF39-modellen belasten de gebruiker met minder dan 2,5 m/s². Dit ligt onder de huidige grenswaarde van de EU-richtlijn 2006/42/EG voor schadelijke trillingen en minimaliseert het risico op vibratiegerelateerde ziekten.

www.atlascopco.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers