www.technologieenindustrie.com
HURON

Huron, partner van de volgende EuroSkills

Van 4 tot 6 oktober 2012 is het circuit van Spa-Francorchamps gastheer van de derde editie van EuroSkills. Deze Europese kampioenschappen voor beroepen maken deel uit van een poging om manuele en technische of technologische beroepen te promoten.

Huron, partner van de volgende EuroSkills
In totaal zullen bijna 430 deelnemers, jonger dan 26 jaar, uit 24 landen het gedurende drie dagen tegen elkaar opnemen ten overstaan van een grote menigte, met slechts één doel voor ogen - de beste te zijn in hun vak en de vlag van hun land te hijsen boven de bovenste trede van het erepodium. Alle sectoren van de economie zijn vertegenwoordigd, van industrie tot dienstverlening, van food tot auto's, en van de bouw en aanverwante beroepen tot de landbouw.

In het derde jaar van de competitie is Huron, voor de eerste keer, de officiële leverancier voor de freesberoepen, met vier VX6 machines die door het bedrijf ter beschikking worden gesteld. De VX serie staat voor het allerbeste onder de machines voor frezen, boren, kotteren en tappen ten behoeve van gereedschapvervaardiging en voor kleine en middelgrote series.

"We zijn trots en vereerd als officiële leverancier op te treden in de categorie Frezen. De afgelopen jaren heeft Huron nauwe banden onderhouden met de onderwijs- en opleidingsector, dus hebben we geen moment met onze toezegging geaarzeld toen de organisatoren contact met Huron zochten", zegt Dominique Lutz, Sales Director van het bedrijf. Dit jaar zal een tiental deelnemers het tegen elkaar opnemen in de categorie NC frezen. Aan hun wordt gevraagd om, ten overstaan van een menigte specialisten, een complex werkstuk in zo kort mogelijke tijd te maken.

EuroSkills is niet zo maar een wedstrijd. Hoewel de wedstrijd voor iedereen openstaat op voorwaarde dat je jonger bent dan 26 jaar, focust hij ook op sandwich cursussen en op stages. "We hechten grote waarde aan het ondersteunen en aanmoedigen van jonge mensen die sandwich cursussen of stages hebben afgerond. Op dit moment zijn er bij Huron een tiental leerlingen en daar komen er nog eens drie bij in het najaar", aldus Bernard Echevard, Managing Director van Huron Graffenstaden. "We moeten niet vergeten dat de jongeren van vandaag de ingenieurs en managers van morgen zijn. Frankrijk heeft vaardigheden nodig en moet haar niveau van deskundigheid handhaven. Om dit te realiseren, moeten we dit faciliteren, onderhouden en moeten we veranderingen introduceren door innovatie en door de intelligentie van jongeren. Onze deuren staan wijd open en we hebben een actieve rol gespeeld tijdens de Industry Week en het "Parcours Filières" (Opleiding voor Industrie) dat werd georganiseerd tijdens de Industry Exhibition in Parijs in het kader van het promoten van banen in de machinebouw."

Er wordt gezegd dat de industrie in Frankrijk als een soort tweederangs burger wordt beschouwd en het is waar dat de machinebouw geen deel uitmaakt van de Franse "Luxe en Prestige" sector. Ongetwijfeld is het gemakkelijker je te identificeren met een sportkampioen of een kledingmerk, maar Frankrijk heeft een reputatie van kwaliteit en nauwkeurigheid op de werkplek en het feit dat jonge mensen massaal toetreden tot de industrie is niet een kwestie van toeval.

Technische universiteiten stellen bijzonder hoge eisen en breiden hun curricula voortdurend uit met nieuwe thema’s. Luister maar naar wat Jean-René na een jaar werken voor Huron en het afronden van een sandwich cursus, heeft te zeggen: "Verschillende bedrijven reageerden positief op mijn verzoek om een contract dat tevens voorziet in een sandwich cursus. Ik koos Huron vanwege de gastvrijheid en omdat het het enige bedrijf was waar in de gelegenheid werd gesteld om machines van begin tot eind te assembleren," legt hij uit, en vervolgt, "Hoe ik mijn toekomst zie? Ik denk dat de industrie nog steeds veel te bieden heeft. De technologie die we gebruiken wordt steeds complexer en innovatieve bedrijven zijn altijd op zoek naar gekwalificeerd personeel."

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers