www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

Miniatuurkoppeling voor pallethandling met kleine robots

De lichte, maar compacte miniatuurkoppeling VERO-S NSR mikro 60 is speciaal ontworpen voor kleine robots. Ze maakt een lage installatie van klemstation en pallet mogelijk, waardoor voldoende ruimte overblijft voor de componenten en de bewegende as.

Miniatuurkoppeling voor pallethandling met kleine robots

De dunne robotkoppelingen met geoptimaliseerde interferentiecontouren uit de SCHUNK VERO-S NSR-serie zijn al jaren de referentie voor een zeer efficiënte, robotondersteunde palletwissel op machinegereedschap in de gewichtsklasse van 1 kg tot 1.000 kg. Met de compacte miniatuurkoppeling VERO-S NSR mikro 60 introduceert SCHUNK nu ook het principe van de snelle palletwissel in de groeiende wereld van kleine robots.

Dankzij het gepatenteerde dubbelslagsysteem heeft de 60 mm brede module een gewicht van 150 g en biedt het hoge maximale momenten tot 12 Nm (Mx en Mz). Het is dus geschikt voor een betrouwbare handling van pallets tot 5 kg (met een maximale afmeting van 100 x 100 mm). Het systeem beschikt over een vormsluitende en zelfborgende vergrendeling. Een pneumatische systeemdruk van 5 bar is voldoende om het systeem te ontgrendelen. Dit kan ook met niet-gesmeerde lucht worden uitgevoerd. De herhaalnauwkeurigheid bedraagt daarbij 0,02 mm.

Hoge procesveiligheid bij onbemand bedrijf
Het speciale hybride ontwerp van de module zorgt voor een hoge robuustheid en een laag gewicht. Alle functionele onderdelen zijn gemaakt van gehard, roestvrij staal en de andere onderdelen zijn gemaakt van zeer sterke, hard geanodiseerde aluminiumlegering. Voor de toevoer naar de kleminrichtingen kan de module worden uitgerust met een standaard mediavoorziening van SCHUNK voor pneumatische druk, elektronica of vloeistoffen. Om de procesveilige werking te waarborgen, is de koppeling volledig afgedicht zodat er geen spaanders en koelvloeistof kunnen binnendringen.

Bovendien is de reinigingsfunctie standaard geïntegreerd en werkt ze automatisch zodat het werkoppervlak tussen pallet en robotkoppeling spaandervrij en vlak blijft. De zuigerslag en de aanwezigheid van de pallet kunnen optioneel worden gemonitord.

www.schunk.com
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers