www.technologieenindustrie.com
Baumer

CleverLevel serie: all-round niveauschakelaar vervangt de trilvork

De nieuwe CleverLevel LBFS/LFFS serie niveauschakelaars van Baumer is een echte all-rounder die tal van voordelen biedt en meer is dan alleen een alternatief voor de traditionele trilvorktechnologie.

CleverLevel serie: all-round niveauschakelaar vervangt de trilvork
De CleverLevel kan worden gebruikt voor bijna alle media, zoals vloeistoffen en granulaten, maar ook voor elektrostatische media. Hij wordt niet beïnvloed door kleefstoffen of schuimen die bij andere technologieën kunnen leiden tot schakelfouten. Voor gebruikers betekent dit niet alleen de grootst mogelijke betrouwbaarheid, maar ook een groot aantal opties voor niveaumeting.

Baumer heeft in de CleverLevel gebruik gemaakt van de frequentiedeviatie technologie. Deze methode profiteert van het feit dat elk materiaal, ongeacht de samenstelling, een diëlektrische constante heeft, specifiek voor het medium, en daarmee dus een specifieke permeabiliteit heeft voor elektrische velden. Innovatie bewijst zich niet alleen in deze techniek, maar ook door het feit dat de niveauschakelaar kosteneffectief is en efficiënt in het gebruik. Dit product werkt met 90 procent van alle typische media zonder dat extra parametrisering nodig is. De schakelstatus wordt op de schakelaar aangegeven met helderblauwe LEDs die een beeldhoek van 360 graden hebben.

Hierdoor kan de CleverLevel serie op diverse manieren worden toegepast, hetgeen bijzonder voordelig uitpakt voor de gebruiker aangezien deze niveauschakelaar in staat is om uiteenlopende taken in de industriële en hygiënische sectoren te vervullen. De CleverLevel kan vulniveaus in tanks of leidingen betrouwbaar en nauwkeurig detecteren met een responstijd van minder dan 100 ms, waardoor bijvoorbeeld het drooglopen van pompen voorkomen kan worden. Hij is ook in staat om onderscheid te maken tussen verschillende media. Zo kan bijvoorbeeld hetzelfde apparaat worden gebruikt om onderscheid te maken tussen water en olie, of om bijvoorbeeld reinigingsmiddelresten in vloeibare levensmiddelen te detecteren.

Afbeelding: De CleverLevel serie van Baumer met LBFS (links) en LFFS vervangt de traditionele trilvorktechnologie voor niveaumeting.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers