www.technologieenindustrie.com
EATON

Nieuwe Eaton 9PX UPS maximaliseert energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en prestaties voor virtuele omgevingen

Als toonaangevend fabrikant in het ontwikkelen en produceren van innovatieve Power Management producten en -oplossingen, lanceert Eaton de nieuwe Eaton 9PX UPS (Uninterruptible Power Supply ). Dé volgende generatie energie-efficiënte, toekomstbestendige 5 tot 11 kVA UPS voor virtuele omgevingen. De nieuwe 9PX serie maakt het mogelijk de stijgende energiekosten en het energieverbruik eenvoudig te managen en biedt de ideale bescherming tegen stroomuitval door zijn ongeëvenaarde vermogensdichtheid en Power Usage Effectiveness (PUE).

Nieuwe Eaton 9PX UPS maximaliseert energie-efficiëntie, betrouwbaarheid en prestaties voor virtuele omgevingen
De Eaton 9PX UPS voorziet in energie-efficiënte stroombescherming voor kleine en middelgrote datacenters, serverruimtes en infrastructuur. De units beschikken over maximaal 95% efficiëntie in de online dubbele conversie modus, en over 98% in de high efficiency modus. Met een vermogensfactor van 0,9 leveren ze tot 28% meer vermogen dan vergelijkbare UPS apparaten in dezelfde klasse. Daardoor is de 9PX bijzonder geschikt voor de bescherming van apparatuur in computerruimtes en kleine datacentra, alsmede in industriële, productie- en medische toepassingen.

De apparaten worden geleverd als toren of rack inbouw en leveren tot 5.400 W met een inbouwhoogte van 3U en 10 kW met een inbouwhoogte van 6U. Een modern grafisch LCD display biedt duidelijke informatie over de volledige status van de UPS, met analyses en configuratiemogelijkheden. Het meertalige scherm kan 45° kantelen voor meer kijkgemak, terwijl de positie ook kan worden aangepast aan rack- of torengebruik. In dubbele conversietopologie bewaakt de 9PX continu de conditie van de netspanning en regelt tevens de spanning en frequentie voor optimaal capaciteitsbeheer.

Gebruikers hebben de mogelijkheid om het energieverbruik te controleren via het LCD-scherm of via de Intelligent Power Software Suite van Eaton. Deze laatste is compatibel met alle belangrijke besturingssystemen en virtualisatie software. Zo integreert de 9PX gemakkelijk met gevirtualiseerde IT-omgevingen als VMware vCenter, Microsoft HyperV, Citrix XEN en Red Hat KVM. De opties qua connectiviteit zijn talrijk en omvatten USB, serieel en relais, alsmede een slot voor een optionele netwerkkaart.

Om de continuïteit van de energielevering te garanderen, bijvoorbeeld in het onwaarschijnlijke geval van problemen met de interne elektronica, heeft Eaton de 9PX uitgerust met redundante componenten en een interne bypass met eigen voeding. Op de HotSwap modellen is eveneens een onderhoudsbypass gemonteerd voor eenvoudige vervanging van de UPS zonder dat belangrijke en kritieke systemen moeten worden afgeschakeld. De apparaten maken parallel bedrijf mogelijk. Hierdoor kunnen gebruikers óf een redundante oplossing bouwen, óf hun UPS systeem opschalen met behulp van HotSync technologie om het vermogen op een later tijdstip te verdubbelen, afhankelijk van de groei van hun infrastructuur.

De 5 en 6 kVA modellen zijn voorzien van Load Segment Control. Dit maakt geprioriseerde afschakeling van minder essentiële apparatuur mogelijk, om zo de acculooptijd voor kritische apparatuur te maximaliseren. De Advanced Battery Management (AGM) technologie van Eaton omvat een drietraps intelligent laadproces dat de oplaadtijd optimaliseert, overladen elimineert en de accuconditie permanent in de gaten houdt. Dankzij ABM kan de acculevensduur worden verlengd met 50%. Bovendien kunnen gebruikers de looptijd verlengen door maximaal 12 externe hot-swappable batterijmodules toe te voegen. Daardoor kan het systeem, indien nodig, enkele uren energie leveren. Alle Eaton 9PX UPS units worden geleverd met een garantie van twee jaar voor de gehele unit, inclusief de batterijen.

“Duurzaamheid vormt de kern van de business en waarden van Eaton. We zijn trots dat we met de Eaton 9PX UPS de markt één van de meest geavanceerde systemen in zijn klasse kunnen bieden. Eén waarmee klanten tot 40% minder energieverbruik kunnen realiseren vergeleken met andere vergelijkbare hedendaagse producten,” aldus Christophe Jammes, Product Manager bij Eaton Power Quality. “Tegelijkertijd kunnen we gebruikers voorzien van een toekomstbestendige oplossing dankzij de parallelle werking en de ongeëvenaarde mogelijkheid tot integratie in gevirtualiseerde omgevingen.”

Voor meer informatie over de Eaton 9PX UPS, bezoek www.eaton.eu/9PX Voor meer informatie over complete range hoogwaardige vermogensproducten van Eaton, bezoek www.powerquality.eaton.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers