www.technologieenindustrie.com
Verlinde

VERLINDE en SERE MAINTENANCE equiperen « Les Machines de l’île »

«Les Machines de l’île» is een totaal nieuw kunstproject. Ontstaan uit de fantasie van François Delarozière en Pierre Orefice ligt het op het snijvlak van de «uitgevonden werelden» van Jules Verne, het mechanische universum van Leonardo da Vinci en het industriële verleden van de stad Nantes, in het westen van Frankrijk, op de uitzonderlijke site van de oude scheepswerven. Verschillende takels van VERLINDE en elementen uit de loopkraan kit, geïnstalleerd door het bedrijf SERE MAINTENANCE, werden gebruikt voor het hijsen van de installaties.

VERLINDE en SERE MAINTENANCE equiperen « Les Machines de l’île »
Een reiger met een vleugelbreedte van 8 meter vliegt met passagiers over de grote reigerboom (L'Arbre aux Hérons) die in het midden van de galerij staat en waarin zich tal van mechanische dieren bevinden: studiemieren, vleesetende planten, bochelcicaden... Het publiek wordt uitgenodigd om over de maquette van de reigerboom te vliegen onder de vleugels van de reiger. Voor het hijsen van deze reiger wordt een elektrische VERLINDE staaldraadtakel van het type EUROBLOC VT4 gebruikt met een capaciteit van 5 ton aan de trommel. Hij heeft de particulariteit dat hij op een draaiend ringwiel werd geplaatst, dat zelf onder de loopkraan werd bevestigd om de reiger te doen draaien, en dat hij ingebouwd is in een pantograaf voor de hijsbeweging. De reiger, en dus ook de takel en de loopkraan, worden door de bediener radiobestuurd.

« Elk voorwerp dat met publiek beweegt, moet voldoen aan zeer strenge Europese normen met zeer strenge veiligheidsregels die gelden voor de hele kinematische verbinding en in het bijzonder voor "vliegende mensen." Terwijl de machine en het publiek minder dan 1,5 ton wegen, diende men een takel te gebruiken, die voor industrieel gebruik 20 ton kan opheffen. De VT4 van Verlinde, geïnstalleerd door SERE MAINTENANCE, is daarvoor goed geschikt, omdat hij voorzien is van verschillende veiligheidsuitrustingen: overlastbeveiliging, dubbele veiligheidsrem, snelheidscontrole… Hij bevat ook een encoder voor positiecontrole, waardoor de reiger volledig kan geautomatiseerd worden. De 2 takelblokken van de lier bevinden zich in de pantograaf, zowel om esthetische redenen als omwille van het bewegingsbereik. Bovendien hebben we de reactiesnelheid en de betrokkenheid van de firma SERE MAINTENANCE, en haar directeur M. MATHYS, bijzonder op prijs gesteld; het project werd op zeer korte termijn gerealiseerd» vertelt Aurelien JEANJEAN, verantwoordelijke voor de projectstudies van de "Machines de l’île".

VERLINDE en SERE MAINTENANCE equiperen « Les Machines de l’île »

De site "les Machines de l'île" omvat ook nog vele andere attracties, zoals de "Carrousel des Mondes Marins". De reusachtige carrousel van ongeveer 25 meter hoog en een diameter van 22 meter bevindt zich aan de oever van de Loire. Het is een echt 360° draaiend theater waarin de bezoekers toeschouwers zijn van vreemdsoortige, soms angstaanjagende zeewezens die draaien in een gigantisch, mechanisch aquarium dat op drie niveaus is gemonteerd: van de zeebodem en de diepzee tot het wateroppervlak. De lieren van de onderhoudsrolbrug werden eveneens door de firma Sere geïnstalleerd. Daarmee kunnen de dieren uit de carrousel worden gehaald.

VERLINDE en SERE MAINTENANCE equiperen « Les Machines de l’île »

VERLINDE en SERE MAINTENANCE equiperen « Les Machines de l’île »

 De firma Sere heeft ook een rolbrug in het productie-atelier geplaatst en een portaalkraan in het onderhoudsatelier.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers