www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Ultrasone technologie voor een scala aan toepassingen

Niveaubewaking in een watertank is één van de klassieke toepassingen voor ultrasone sensoren. Een sensor in een M30 huls kan probleemloos hoogtes meten van vier of zes meter. Als de pomp wordt geregeld met een PLC, is het installeren van de sensor beperkt tot het monteren en aansluiten van de sensor op de regelaar. De gemeten waarde wordt via IO-Link of via analoge output verzonden en verder verwerkt in de regelaar.

Ultrasone technologie voor een scala aan toepassingen
Bijschrift: Miniatuur ultrasoon sensor in F77 ontwerp.

Bij stand-alone oplossingen zijn er een paar extra stappen nodig om de sensor te parametriseren. De lege of volle niveauwaarde, de hysteresis waarde voor het inschakelen van de pomp en eventueel een systeem dat middels uitmiddelen zorgt voor een nauwkeuriger gemeten waarde tijdens het vullen, kunnen makkelijk worden ingesteld met parametrisering software. Storende objecten, zoals een trap, kunnen effectief worden onderdrukt door het reduceren van de breedte van de geluidskegel. Met behulp van intuïtieve parametrisering software kan de sensor aan specifieke taken worden aangepast.

Als alternatief kunnen ultrasone sensoren zeer betrouwbaar eenvoudige taken uitvoeren. Bijvoorbeeld de detectie van PCB's in een assemblagemachine. De sensor heeft als taak het nauwkeurig detecteren van de rand van een naderende PCB. Uitsparingen in de PCB en verschillend gekleurde, glanzende oppervlakken vormen geen enkel probleem voor kleine ultrasone sensoren in F77 miniatuur ontwerp. De vlakke projectiekegel van de sensor negeert de uitsparingen en detecteert de rand betrouwbaar. Eenvoudige teach-in van de positie van de PCB is voldoende om de sensor voor de betreffende taak te configureren.

Twee decennia van intensieve ontwikkeling door Pepperl + Fuchs hebben de ultrasone technologie omgezet in een technologie die in veel toepassingen makkelijk is te gebruiken. Ultrasone sensoren kunnen nauwkeurig worden aangepast aan bepaalde taken en omstandigheden met behulp van intuïtieve parametrisering tools. Om eenvoudige, kosteneffectieve ultrasone sensoren de hun toebedeelde taken betrouwbaar te laten uitvoeren, dient alleen hun operationele afstand te worden ingevoerd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers