www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

IDENTControl ondersteunt nu RFID-connectiviteit via EtherCAT

Voor heel wat gebruikers uit de sector van de goederenbehandeling, de auto-industrie en de intralogistiek is het IDENTControl-concept van Pepperl+Fuchs het ultieme antwoord op al hun eisen: perfect moduleerbaar en eenvoudig bedienbaar, wat het gebruik van RFID-technologie bevordert. Door het grote aanbod van veldbusoplossingen wordt normering kinderspel en hebben de gebruikers een heel scala van universeel inzetbare PLC’s (programmeerbare logische eenheden) tot hun beschikking. Het is mogelijk om LF-, HF- en UHF-lees/schrijfkoppen aan te sluiten op één en dezelfde IDENTControl-interface, waardoor het systeem probleemloos kan worden aangepast aan de relevante applicaties. Met RFID wordt het veel gemakkelijker om in te spelen op de steeds groeiende vraag naar meer varianten en kortere doorlooptijden – gaande tot just-in-time-productie voor de automobielsector. Modulariteit, flexibiliteit en investeringsbescherming zijn sleutelbegrippen bij Pepperl+Fuchs.

IDENTControl ondersteunt nu RFID-connectiviteit via EtherCAT
Afbeelding 1: IDENTControl Compact van Pepperl+Fuchs met EtherCAT-interface

Neem bijvoorbeeld de nieuwe EtherCAT-interface die het toelaat om onze RFID-systemen rechtstreeks aan te sluiten op Beckhoff-controllers. Ultrasnelle communicatie die borg staat voor een gegevensoverdracht van 256 byte per cyclus naar de controller.

Dankzij de parallelle diagnose-interface kunnen tijdens de arbeidsgang de toestelkenmerken en de componentstatus worden opgevraagd. Voor parametrisatie kunnen de GSD-data (General Station Description) als ESI-bestand worden opgeslagen in de controller.

De meeste RFID-applicaties vragen een of twee leeseenheden, een vereiste die optimaal wordt ingevuld door de IDENTControl Compact. Maar deze unit onderscheidt zich vooral door het geperfectioneerde EMC-concept. De metalen behuizing is trouwens niet alleen ideaal voor EMC, maar leent zich in haar robuuste versie ook uitstekend voor montage in IP67.

De gratis beschikbare RFIDControl-software biedt extra diagnose- en parametrisatiefuncties. Dit betekent dat de gebruiker vandaag in minder dan geen tijd een betrouwbaar logistiek systeem kan opzetten, een geoptimaliseerde lijn voor zijn goederenbehandeling kan starten en een solide productieketen kan instellen. In de eerste plaats onderscheidt de RFID-technologie zich van de systemen met barcode en 2D-code door haar krachtige lees/schrijftags en door een aanvullende schrijffunctie. Daarnaast zijn RFID-lezers uitermate duurzaam: ze steunen op het inductieprincipe en bevatten geen enkel bewegend onderdeel.
IDENTControl ondersteunt nu RFID-connectiviteit via EtherCAT
Afbeelding 2: De flexibele en modulaire IDENTControl-unit van Pepperl+Fuchs

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers