www.technologieenindustrie.com
Verlinde

Een VERLINDE EUROBLOC VT4 takel wordt aangewend in een waterkrachtcentrale

Ter modernisering van hun installaties, heeft de firma SHEM (Société Hydro-Electrique du Midi) bij MEIJE, invoerder van het netwerk EUROPONT, een portaalkraan aangekocht voor het hijsen van waterkrachtturbines in de centrale van CAPDENAC, in het zuiden van Frankrijk.

Een VERLINDE EUROBLOC VT4 takel wordt aangewend in een waterkrachtcentrale
Na 40 jaar werd de waterkrachtcentrale nr. 2 van Capdenac-Port (in de Lot) volledig gerenoveerd, met onder andere de vervanging van drie turbines van 2MW. SHEM (Société Hydro-Electrique du Midi), van de Groep GDF SUEZ, verstrekt meer dan 6 miljoen euro om een project te voltooien ter modernisering van het materieel, vernieuwing van de installaties en verbetering van de impact op het milieu. Gestart eind 2010, zullen de werken beëindigd zijn in 2013.

SHEM wil de exploitatie van de centrale verbeteren. De moderniseringswerken beogen onder meer de verbetering van het machinerendement en een beter gebruik van het water van de Lot. De nieuwe turbines zullen geen olie meer gebruiken, waardoor het gevaar tot lozingen in het milieu wordt uitgesloten.

De firma MEIJE, lid van het EUROPONT VERLINDE netwerk, en invoerder van takels en onderdelen van portaalkranen van VERLINDE, heeft de oude portaalkraan voor het laden en lossen van turbines verwijderd en vervangen door een nieuwe met een capaciteit van 17 ton, die het gewicht van de nieuwe, zwaardere turbines kan dragen. Ze zal gebruikt worden om de turbines uit het water te halen, naast elkaar te leggen en op een vrachtwagen te laden die ze voor onderhoud naar de werkplaats van SHEM brengt. Elke turbine weegt 15 ton. De portaalkraan kan ook gebruikt worden als kraagligger, aan het uiteinde, om lasten tot 4 ton op te heffen. Ze kan ook dienen voor het aanbrengen en lichten van schotbalken, waterdichte schotten die verticaal worden geschoven om de watertoevoer stroomopwaarts van de sluisdeuren af te sluiten.

Er werd een VERLINDE EUROBLOC VT4 staaldraadtakel gebruikt met weergave van de last en afstandsbediening. Hij bevat een hijsmotor met 2 snelheden en een onderhoudsvrije schijfrem met gelijkstroom. Standaard is de EUROBLOC VT4 ook uitgerust met een spileindschakelaar met 4 posities (hoog, laag, vertraagde hoogpositionering, bescherming tegen faseomkering) en een overlastbeveiliging. De katrijdmotor heeft een variabele snelheid gaande van 3 tot 20m/min.

MEIJE:
Als lid van het EUROPONT netwerk is MEIJE een firma van 30 personen, die hefapparatuur voor de industrie ontwerpt, realiseert en installeert. De firma biedt ook diensten aan voor het onderhoud van motoren en elektrische installaties.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers