www.technologieenindustrie.com
EATON

Eaton XC152 PLC: kostenefficiënte integratie in modulaire machinebouw

Eaton lanceert een nieuwe XC152 compacte PLC die intelligente en modulaire automatiseringsconcepten ondersteunt met lokale PLC's en verschillende communicatie-interfaces, zoals SmartWire-DT, CANopen, RS232, RS485 of Profibus en Ethernet.

Eaton XC152 PLC: kostenefficiënte integratie in modulaire machinebouw


Als kostenefficiënte oplossing, omvat de nieuwe compact ontworpen XC152 alle hoog presterende PLC toepassingen met een behoefte aan interfaceflexibiliteit. De XC152 draait op het Windows CE 5 besturingssysteem. De CPU is uitgerust met een 32-bit RISC 400 MHz processor. Naast een 64 MB intern geheugen (OS, programma, data) is tevens voorzien in een SD slot voor externe opslag. Een Run Stop switch, een Ethernet interface en een USB host zijn ook voorzien. De PLC wordt af fabriek geleverd met ofwel een CANopen (master/slave) of een Profibus (DP/MPI master) interface en een optionele SmartWire-DT master is ook leverbaar. De compacte PLC met WEB/externe server is uitgerust met een RS232 en/of RS485 interface, afhankelijk van de communicatie-interface variant. De volgende varianten zijn op aanvraag leverbaar: XC-152-E3-11 SmartWire-DT, RS232, XC-152-E6-11 SmartWire-DT, CAN, RS485, XC-152-E8-11 SmartWire-DT, DP, RS485 ; XC-152-D6-11 CAN, RS485, RS232 en XC-152-D8-11 DP, RS485, RS232.

Gebruikers uit de modulaire machinebouwsector met standaard automatiseringsoplossingen zullen de XC152 PLC waarderen op grond van zijn hoge prestaties (met het op CoDeSys gebaseerde XSoft-CoDeSys-2 programmeersysteem 2, programmeerbaar als een PLC overeenkomstig IEC61131-3), het compacte ontwerp (100 mm x 155 mm x 40 mm HxBxD) en het brede scala van communicatieopties. SmartWire-DT ondersteunt met name het Lean Automation concept van Eaton dat een aantal belangrijke voordelen biedt in lijn met de Lean Solutions strategie. Met SmartWire-DT is het I/O niveau direct geïntegreerd in de schakelinrichtingen. Dit zorgt ervoor dat de PLC direct toegang heeft tot de digitale en analoge data uit het regelcircuit, rechtstreeks tot de motorbeveiliging. Gateways en I/O niveau zijn niet langer nodig. Hierdoor kunnen flexibele, gestroomlijnde automatiseringsoplossingen gecreëerd worden met minder componenten en lage technische kosten.

Eaton noemt dit concept Lean Automation, het biedt de vrijheid, nodig voor creatieve en economische oplossingen. Als alternatief voor een gecombineerde HMI/PLC maken kostenefficiënte modulaire oplossingen tegenwoordig gebruik van een krachtige PLC, zoals de XC152, samen met een externe HMI. Deze oplossing is toekomstbestendig omdat elke applicatie uitbreiding en/of wijziging gemakkelijker en flexibeler kan worden doorgevoerd. De Ethernet aansluiting biedt directe toegang, visualisatie en gegevenstransparantie - waarbij gebruikers gebruik kunnen maken van of de WEB visualisatie op de XC152, of de externe server. Dankzij het platformconcept kunnen succesvolle oplossingen en bestaande knowhow altijd meerdere malen worden gerecycled.

De kern van de Lean Solutions strategie van Eaton is het identificeren van werkprocessen in de machine- en systeembouw, zodanig dat ´waste´ kan worden geëlimineerd en optimalisatiemogelijkheden voor klanten volledig kunnen worden benut. Waste kan hierbij betrekking hebben op verschillende zaken, zoals lange routes, wachttijden, overproductie, fouten en complexe processen en onbenut potentieel. De Lean Solutions strategie omvat drie terreinen: Lean Connectivity, Lean Automation en Lean Power. SmartWire-DT vormt hier de basis voor de aansluittechniek. Lean Connectivity elimineert de complexe en foutgevoelige point-to-point bedrading in de schakelkast en in de periferie.

De SmartWire-DT aansluiting- en communicatietechnologie maakt hierbij gebruik van een enkele ´groene´ standaard kabelaansluiting ter vervanging van de individuele bedrading van de schakelapparatuur, sensoren en actuatoren naar de centrale besturing. Dit reduceert de inspanningen ten aanzien van bedrading, testen en inbedrijfstelling bij vele schakelsystemen met 85 procent. SmartWire-DT vergemakkelijkt ook het efficiënt, intelligent en zorgvuldig gebruik maken van middelen.

Lean Automation elimineert complete apparaatniveaus, zoals de I/O modules van een centrale PLC, en de bijbehorende aanschaf- en onderhoudskosten. De ´groene´ kabel wordt hier niet alleen gebruikt voor de voeding van alle componenten, maar ook ten behoeve van de datacommunicatie. Op deze manier zijn alle stations op het systeem communicatiegereed. Dankzij deze decentrale intelligentie, kunnen lean automatiseringsoplossingen worden gebouwd in combinatie met Eaton´s HMI/PLC's, die alle besturing-, visualisatie- en datamanagementtaken in een enkel apparaat uitvoeren.

Lean Power richt zich op de toepassing van energie-efficiënte componenten en gestandaardiseerde besturingbedrading. De energie-efficiëntie van een machine of installatie wordt ook verbeterd - dankzij de inherente datatransparantie die SmartWire-DT levert: alle relevante actuele en energieverbruikgegevens, van de PLC tot de sensor/actuator, worden beschikbaar gesteld voor eenvoudige analyse en effectieve optimalisatie.

Meer informatie: www.eaton.eu

Afbeeldingnr: XC152.jpg

Bijschrift: Als kostenefficiënte oplossing omvat de nieuwe compact ontworpen XC152 alle hoog presterende PLC toepassingen met een behoefte aan interfaceflexibiliteit.

Trefwoorden: XC152, compacte PLC.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers