www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus CompactCom maakt veilige industriële IoT-communicatie voor apparaten mogelijk

HMS Networks kondigt de introductie aan van Anybus® Com-pactCom IIoT Secure producten voor zowel EtherNet/IP als PROFINET, inclusief een nieuw compleet beveiligingsplatform voor IIoT communicatie via OPC UA en MQTT.

Anybus CompactCom maakt veilige industriële IoT-communicatie voor apparaten mogelijk

Met de toonaangevende Anybus CompactCom productfamilie van HMS Networks kunnen apparatenbouwers hun industriële apparaten aansluiten op alle belangrijke industriële Ethernet netwerken, waarbij IIoT connectiviteit al wordt ondersteund via OPC UA en MQTT. De groeiende vraag naar IIoT connectiviteit vraagt echter om oplossingen voor databeveiliging op een hoger niveau, zodat data van automatiseringsapparatuur de cloud op een veilige manier kunnen bereiken. Volledige beveiliging is niet alleen nodig voor de OPC UA- of MQTT-communicatie zelf, maar ook tijdens de bestandsoverdracht en op webpagina's. De data moeten worden versleuteld en de integriteit van een elk datasysteem moet worden gegarandeerd om datadiefstal, -vervalsing of -sabotage te voorkomen.

CompactCom IIoT Secure - het eerste complete geïntegreerde beveiligingsproduct op de markt

De aanpak van HMS heeft ertoe geleid dat het nu het eerste bedrijf is dat een compleet en kant-en-klaar ingebed veiligheidsproduct op de markt brengt, dat volledig veilige communicatie mogelijk maakt van apparaten in het veld naar de cloud. De oplossing heet CompactCom IIoT Secure en omvat nieuwe krachtige beveiligingshardware, secure boot, certificaatbeheer, encryptie en veilige OPC UA- en MQTTT-communicatie. De release richt zich op CompactCom voor EtherNet/IP en PROFINET met OPC UA- en MQTT-connectiviteit en bevat de volgende belangrijke nieuwe software en hardware elementen.

CompactCom software voor veilige IIoT

  •     Versleuteling van data die naar de cloud worden verzonden via veilige OPC UA kanalen of om versleutelde traffic via MQTT over TLS te gebruiken
  •     Beveiligde opstartfunctionaliteit die alleen het gebruik van HMS firmware beschermt
  •     Authenticatie door middel van geavanceerd certificaatbeheer en veilige toegang en bestandsoverdracht via TLS met behulp van HTTPS en WebDAV.

Nieuwe gecertificeerde hardware die is voorbereid op veiligheid en industrieel gebruik

  •     Een beveiligingschip zorgt voor volledige productintegriteit en identiteit
  •     De oplossing is door HMS grondig getest vanuit het oogpunt van cybersecurity
  •     Voor de betreffende netwerken zijn preconformiteitstests uitgevoerd, wat productcertificering door de klant aanzienlijk vereenvoudigt
  •     Voldoet aan de geldende EMC- en UL-normen net als voor alle Anybus-producten. 

Alles bij elkaar profiteren CompactCom klanten met de nieuwe Anybus CompactCom Secure IIoT producten voor EtherNet/IP en PROFINET van HMS Networks van een snelle route om IIoT-communicatie te beveiligen zonder hun apparaten opnieuw te hoeven ontwerpen.

Voor meer informatie bezoek www.anybus.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers