www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe Intesis gateway voor eenvoudige integratie van Modbus RTU slaves in KNX systemen

HMS Networks introduceert een nieuwe compacte Intesis Modbus RTU to KNX gateway die eenvoudige en snelle integratie van Modbus RTU slaves in KNX mogelijk maakt. Hij is volledig configureerbaar met de standaard ETS tool en richt zich op kleinschalige ruimtesturingstoepassingen met maximaal 100 datapunten.

Nieuwe Intesis gateway voor eenvoudige integratie van Modbus RTU slaves in KNX systemen

Compacte gateway voor kleinschalige Modbus naar KNX integratieprojecten

Ruimteautomatiseringsprojecten in commerciële toepassingen als hotels of kantoorgebouwen zijn vaak kleinschalig en vereisen slechts een beperkt aantal signalen van de HVAC- en meetapparatuur die in een KNX systeem moet worden geïntegreerd. Hier worden integratoren vaak geconfronteerd met het aansluiten van dak units, fan coils of meetinstrumenten, die meestal standaard voorzien zijn van Modbus RTU-slave connectiviteit.

De nieuwe Intesis Modbus RTU to KNX gateway is een kosteneffectieve protocolconvertor die tot 100 datapunten ondersteunt. De gateway is met een compacte vormfactor eenvoudig te installeren en beschikt over Modbus RTU masterfunctionaliteit voor een naadloze integratie van elke Modbus RTU slave in KNX. Met afzonderlijke interfaces voor respectievelijk KNX TP en seriële Modbus RTU (RS485), maakt hij bidirectionele databewaking en -sturing van de geïntegreerde data mogelijk. De voeding wordt geleverd door de KNX bus.

Directe configuratie met behulp van de standaard ETS tool

De Modbus RTU to KNX gateway kan geconfigureerd worden met de ETS tool, waardoor configuratie eenvoudig en naadloos is voor de vele KNX professionals die de ETS tool dagelijks in hun KNX projecten gebruiken. Gebruikers profiteren bovendien van het feit dat de productdatabase rechtstreeks uit de ETS catalogus kan worden gedownload en geïmporteerd in het integratieproject.

Gecertificeerd voor KNX en toegesneden op Modbus apparaten

Dankzij de KNX connectiviteit die met de Intesis gateway wordt aangeboden, hebben fabrikanten nu de mogelijkheid om hun Modbus HVAC- en meetapparaten aan te bieden aan de KNX markt door de Modbus RTU to KNX gateway als hun standaard KNX interface te gebruiken. Om integratie met KNX te vereenvoudigen, maakt de gateway het voor fabrikanten mogelijk om vooraf gedefinieerde sjablonen te creëren die overeenkomen met de Modbus registermaps van hun apparaten. Hiermee kunnen KNX integratoren zeer snel Modbus RTU slaves zoals HVAC- of meetapparaten in het KNX netwerk integreren, met behoud van volledige datacontrole.

De gateway verbreedt het uitgebreide aanbod van reeds bestaande Intesis KNX protocol translators en is door de KNX Association gecertificeerd voor het garanderen van de hoogste kwaliteitsstandaarden.

 Meer informatie op www.intesis.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers