www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Kennametal leidinggevenden gehuldigd met Women in Manufacturing STEP Awards

Kennametal Inc. meldt dat twee leidinggevenden in de onderneming zijn gehuldigd in de eerste Women in Manufacturing STEP Awards gepresenteerd door The Manufacturing Institute, Deloitte, University of Phoenix, en de Society of Manufacturing Engineers. Kennametals Colleen Wood Cordova, vice-president global product management, en Martina Igel, plant manager van Kennametals Duitse vestiging in Schongau, werden gekozen tezamen met 120 andere vrouwen op alle niveaus, vanaf de werkvloer tot de directiekamer.

Kennametal leidinggevenden gehuldigd met Women in Manufacturing STEP Awards
                                                                            Martina Igel

STEP staat voor Science, Technology, Engineering and Production, terreinen die alle worden vertegenwoordigd door deze vrouwen, die erkend zijn om hun voortreffelijk leiderschap in de moderne productie.

"Namens alle Kennametal medewerkers over de gehele wereld doet het me plezier om Colleen Wood Cordova en Martina Igel te feliciteren vanwege hun benoeming bij eerste groep leiders die deze grote eer te beurt valt," aldus Kennametals president-directeur en CEO Carlos Cardoso. "Wij zijn erg trots op het feit dat hun voorbeeld meer vrouwen zal inspireren om carrière te maken in de high-tech productie van vandaag. We hebben sterke leiders nodig zoals Colleen en Martina om deze vitale industrie vooruit te helpen."

Het Manufacturing Institute en zijn STEP Ahead initiatief partners zullen de 122 ontvangers van de STEP Awards tijdens een receptie op 5 februari 2013 in Washington DC eer bewijzen. Het STEP Awards programma zal het leiderschap en de prestaties op productiegebied van elk van de Award-winnaars belichten.

"Deze 122 vrouwen zijn de gezichten van uitdagende carrières in de productietechniek", zegt Jennifer McNelly, president van The Manufacturing Institute. "We waarderen deze vrouwen omdat zij elk voor zich belangrijke prestaties geleverd hebben in de productie door een positieve invloed op hun onderneming en de industrie als geheel."

De STEP Awards zijn onderdeel van het bredere STEP Ahead initiatief gelanceerd door The Manufacturing Instituut, Deloitte, University of Phoenix en de Society of Manufacturing Engineers om de rol van vrouwen in de maakindustrie te onderzoeken en te bevorderen door erkenning, onderzoek, en de beste praktijken voor aantrekken, bevorderen en vasthouden van sterk vrouwelijk talent.

"Het STEP Ahead initiatief is opgericht om de percepties van de maakindustrie te veranderen en om nieuwe mogelijkheden voor vrouwen in de sector te creëren," aldus Latondra Newton, group vice president bij Toyota Motor North America, Inc. en voorzitster van het STEP Ahead initiatief. "Dit initiatief is een oproep voor actie om het aanzien van de industrie van vandaag te veranderen en om ervoor te zorgen dat vrouwen kunnen bijdragen aan de toekomst van deze industrie."

Uit een onderzoek in 2011 van Deloitte en The Manufacturing Institute blijkt dat bijna 70% van de Amerikaanse productiebedrijven een matig tot ernstig tekort hebben aan beschikbare, gekwalificeerde werknemers. Productiebedrijven kunnen minstens 600.000 hoogwaardige vacatures niet vervullen terwijl werkloosheidscijfers blijven hangen op historisch hoge niveaus. Bovendien laten werkgelegenheidsstatistieken zien dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in het arbeidspotentieel van de maakindustrie en in de leidinggevende posities - een situatie die moet worden gekeerd om de industrie te behouden en te doen groeien.

Martina Igel
Plant Manager, Schongau, Duitsland


"Toen ik 16 jaar was koos ik voor een stageplaats in een productiebedrijf omdat de brede variatie aan banen geboden door de wereld van de productie mij aansprak. Vandaag hou ik ervan om het resultaat van een dag werk ter zien wanneer de vrachtwagen de fabriek verlaat om onze producten aan de klant af te leveren."

Martina is manager op een gebied waar bij Kennametal de meeste veranderingen plaatsvinden. Voorafgaand aan haar rol als Plant Manager voor de Kennametal vestiging in Schongau, Duitsland, was Martina Manager of Supply Chain Planning voor EMEA (Emerging Europe, Middle East & Africa) en Azië. Ze ontwikkelde en implementeerde met succes een wereldwijde IT-oplossing om de flexibiliteit van de toeleveringsketen en de respons op wijzigingen in de vraag naar korte doorlooptijden te verbeteren.

Als Plant Manager geeft Martina leiding aan zestig medewerkers in de productie van keramische componenten die gebruikt worden om mettalen te verdampen. Naast ontwikkeling en uitvoering van de strategie, verbetering van de technische mogelijkheden, kostenbeheersing, de instelling van een positieve omgeving voor culturele en werkrelaties, speelt Martina een integrale rol bij de ontwikkeling van een nieuwe productiestrategie voor poedermetallurgische bewerkingen. Martina stimuleert de procesverbeteringen en zorgt voor uitmuntend leiderschap in termen van medewerker-betrokkenheid en resultaten.

Colleen Wood Cordova
Vice President Marketing - Global Product Management


"De Verenigde Staten is 's werelds grootste productie-economie. Iedere dollar die we investeren voegt $1,48 toe aan de economie van ons land, terwijl daarbij meer in innovatie en een hogere productiviteit wordt gegenereerd dan in iedere andere sector. Vanuit deze sterke positie is de ontwikkeling van geavanceerde en duurzame productietechnieken cruciaal om goedbetaalde banen te houden en de middenklasse vooruit te helpen."

Als Global Product Management Vice President van Kennametal, geeft Colleen leiding aan een staf van meer dan 60 medewerkers over de gehele wereld, waarbij zijn functioneert als de algehele marketing leider voor een business unit, wat inhoudt: product management, marketing communicatie, prijsstelling en regionaal uitrollen van producten en programma's.

Colleens uitzonderlijke prestaties bij Kennametal omvatten de integratie van twee omvangrijke acquisities in de wereldwijde Kennametal organisatie, de opzet en het leiden van een regionaal marketing team in Europa dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van top-down marketing programma's met verkoopteams in alle regio's en het halen van meer dan 40% van de inkomsten van de organisatie afkomstig van nieuwe producten over de afgelopen zes opeenvolgende jaren. Als gerespecteerd en succesvol leidinggevende in een wereldwijde productieorganisatie, reserveert Colleen tijd om vrouwelijke medewerkers te begeleiden in de Kennametal organisatie.

Over het Manufacturing Institute

Het Manufacturing Institute (het Instituut) is het 501 (c) 3 filiaal van de National Association of Manufacturers. Als niet-politieke organisatie, stelt het Instituut zich ten doel om essentiële informatie en diensten te leveren aan de landelijke producenten. Het Instituut is de autoriteit in het aantrekken, kwalificeren en ontwikkelen van productietalenten van wereldklasse. Bezoek www.themanufacturinginstitute.org.

Kennametal leidinggevenden gehuldigd met Women in Manufacturing STEP Awards
Colleen Wood Cordova

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers