www.technologieenindustrie.com
EATON

Eaton op de Hannover Messe 2013: Follow the Charge

Eaton Corporation presenteert onder het motto ’Follow the Charge’ tijdens de komende Hannover Messe: Energizing your Machine en Energizing your Power Management. Het bedrijf stelt zich tot doel om voortdurend een stap vooruit te denken, teneinde te kunnen inspelen op de wereldwijd snel groeiende energiebehoefte. Van 8 tot 12 april 2013 kunnen de bezoekers van de Hannover Messe in hal 11, op stand C69, zelf ervaren hoe energiebeheer er in de toekomst uit zal zien en welke oplossingen Eaton hiervoor nu al kan bieden.

Eaton op de Hannover Messe 2013: Follow the Charge
Bijschrift: Op de Hannover Messe van dit jaar presenteert Eaton Energizing your Machine en Energizing your Power Management.

De komende 50 jaar zal de wereldwijde vraag naar energie naar verwachting verdubbelen. De automatisering van productieprocessen zal intensiever worden, IT centra zullen onvoorstelbare hoeveelheden informatie verwerken, de wereldhandel zal verder groeien, net als de zoektocht naar olie- en gasreserves. Eaton gaat de uitdaging van deze toekomstvisie aan door het ontwikkelen van oplossingen en producten die ons nu al voorbereiden op de wereld van de toekomst. Dit vereist het gebruik van holistische, energie-efficiënte systemen en benaderingen zoals Lean Solution.

Industriële automatisering met Lean Solutions
Een van de hoogtepunten van de beurs is een model van een machine dat de implementatie van de holistische Lean Solution strategie van Eaton illustreert en demonstreert, en laat zien hoe aansluit- en communicatietechnologie, automatisering en energiebeheer intelligent kunnen worden gecombineerd. Potentiële klanten zullen zo in staat zijn om live te ervaren, hoe ze met behulp van Lean Solutions besparingen en optimalisatiepotentieel kunnen realiseren met hun machines en installaties. De nieuwe PowerXL frequentieomvormers verlagen inbedrijfstellingstijden voor de gebruiker dankzij de autotune-functie. PKE motorstarters met elektronische wide-range overbelastingbescherming en SmartWire-DT interface verzenden berichten betreffende diagnose, status of overbelasting, evenals de actuele motorstroomwaarden. De operator kan zo de efficiëntie en bedrijfszekerheid van zijn aandrijvingen verhogen en aldus optimaal energiebeheer van installaties en machines realiseren. Dit zijn functies die Eaton biedt onder de naam Lean Power.

In het Lean Solution machinemodel, toont de SmartWire-DT samenwerkingspartner Wöhner nieuwe railadapters met een geïntegreerde SmartWire-DT aansluiting voor NZM1 vermogensautomaten, busgemonteerde zekeringlastscheiders en motorstarters. Gebruikers kunnen profiteren van de lagere materiaal-, bevestiging- en bedradingkosten, omdat de toestellen nu eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in de communicatietechnologie van Eaton en in het centrale energiedistributiesysteem. Een SmartWire-DT Profinet gateway van communicatiesysteemspecialist Hilscher - een andere SmartWire-DT samenwerkingspartner - wordt gebruikt voor de gegevensuitwisseling met het besturingniveau. Profinet zorgt voor een snelle datadoorvoer en voor een uniforme infrastructuur die reikt tot aan het besturingsniveau - waardoor simultane toegang tot proces- en diagnosegegevens van alle individuele schakelaars mogelijk wordt.

Voor de gebruiker biedt de resulterende datatransparantie de optimale basis voor een betrouwbare en hoog presterende werking van het systeem. Energiemeting en -bewaking worden gerealiseerd door de Eaton NZM vermogensautomaten in combinatie met de NZM-XMC meet- en communicatiemodule. Dit levert alle relevante meetgegevens voor de berekening van het energieverbruik van de machine. Zo kan de gebruiker zijn productiekosten verlagen door het identificeren en elimineren van de zogenaamde "grijze energie". Een conceptstudie toont aan dat zowel actuatoren en sensoren, als hydraulische ventielen kunnen worden geïntegreerd in het Lean Solution concept via SmartWire-DT.

Besparingen in middelen en arbeidstijd, alsmede een gelijktijdige verhoging van de prestaties, zijn enkele van de belangrijkste voordelen van de Lean Solution benadering, die ook Lean Automation en Lean Power, alsmede Lean Connectivity omvat. Op het gebied van Lean Automation neemt Eatons XV100 HMI/PLC de rol op zich van de aandrijving en de besturing van de modelmachine. Gebruikers zijn aldus in staat om de engineering- en inbedrijfstellingstijd te verkorten, aangezien de hardware en software interfaces tussen afzonderlijke componenten, zoals displays, PLC´s, remote I/O of veldbus gateways niet langer nodig zijn. De touch-display PLC levert alle noodzakelijke functies in een apparaat en draagt zo bij tot een grotere machine efficiëntie.

Behalve de modelmachine, presenteert Eaton ook andere nieuwe producten. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld de EMS elektronische motorstarters tot 3 kW, die in een enkele schakelinrichting vier functies (directe motorstart, omgekeerde motorstart en motorbeveiliging) combineren, naast de safety gerelateerde afschakeling van de aandrijving. De gebruiker bespaart aanzienlijk op montage- en apparaatkosten, omdat de kosten voor de bekabeling met maximaal 60% worden verlaagd vergeleken met conventionele schakelapparatuur en het aandeel van de benodigde hardwarecomponenten met maar liefst 70% wordt teruggebracht. Via de easyRemote display app voor het met een smartphone regelen van het easy800 stuurrelais, kan de gebruiker nu ook communiceren met de besturing buiten lawaaierige en gevaarlijke ruimtes. De easyRemote display app verhoogt daarmee niet alleen de algemene gebruiksvriendelijkheid, maar tevens de arbeidsveiligheid. De nieuwe signaaltorens (SL7 en SL4) onderscheiden zich op grond van hun uitstekende zichtbaarheid. Plant operators kunnen zo fouten beter identificeren en ze tijdig voorkomen, en tevens de beschikbaarheid van het systeem verbeteren. De montage- en demontagetijd bij het transporteren van machines wordt teruggebracht dankzij hun handige bajonetsluiting.

Energiedistributie en -beheer
Verder presenteert Eaton nieuwe lade-units met communicatiefunctionaliteit voor motor besturingcentra met een SmartWire-DT aansluiting. De geïntegreerde communicatie biedt uitgebreide diagnostische functies die troubleshooting vereenvoudigen en stilstandtijden reduceren. De eenvoudige uitwisseling van lade-units tijdens gebruik, in combinatie met de mogelijkheid van preventief onderhoud op basis van decentrale intelligentie, garanderen groeiende automatisering van machines en installaties. Eaton zal met xEffect ook een nieuwe uitgebreide serie schakelapparatuur tonen, geschikt voor wereldwijde toepassing. Het innovatieve, volledige programma maakt de implementatie van veilige oplossingen voor industriële energiedistributie mogelijk tot 1.600 A voor de machine- en systeembouw, scheepsbouw en duurzame energiesectoren.

Eaton demonstreert bovendien zijn expertise op het gebied van schakelborden voor middelspanningsnetten. Het SF6-vrije Xiria E schakelbord is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de distributiesubstations van nutsbedrijven, maar ook voor industriële toepassingen. Het modulaire systeem maakt ruimtebesparing mogelijk evenals uitbreidbare energiebeheeroplossingen. Voor smart grid toepassingen levert Eaton de Power Xpert FMX en UX middenspanningssystemen voor de toepassingspecifieke implementatie van de beschermingsfunctie, het meten en bewaken van stroom- en spanningswaarden, alsmede de controle van de schakelaarstatus.

Naast Energizing your Machine en Energizing your Power Management, presenteert Eaton ook oplossingen voor energiekwaliteit, met name voor IT centra en industriële toepassingen. Als experts op het gebied van noodstroomvoorzieningen (UPS), koeling, plantmonitoring en netwerkaansluiting, beschikt Eaton over een uitgebreid aanbod op dit gebied. In aanvulling op de UPS systemen, omvat dit ook overspanningbeveiligingen, schakelborden, rackgemonteerde energiedistributie-units (PDU's), remote monitoring, software, communicatiecomponenten, behuizingen, alsmede gerelateerde diensten. Een van de hoogtepunten in Hannover wordt de nieuwe 93PM UPS (30-50 kW), die opvalt vanwege zijn uitstekend rendement van 96,7% bij online gebruik.

Tegelijkertijd presenteert de Eaton Hydraulics Group haar nieuwste producten en elektrohydraulische oplossingen in hal 21, stand F03. Deze oplossingen zijn gericht op het terugdringen van energieverbruik en productiekosten, alsmede op gedetailleerde machinediagnostiek.

Meer info: www.eaton.eu

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers