www.technologieenindustrie.com
EATON

De aandacht trekken - Nieuwe signaalzuilen zorgen voor grotere veiligheid en efficiëntie voor machines en processen

Eaton, toeleverancier voor diverse industriële sectoren, brengt nieuwe signaalzuilen op de markt. Ze kenmerken zich door een verbeterde functionaliteit en een opmerkelijke afwerking die een modern machine-ontwerp mogelijk maken. De standaard SL7 uitvoering en de kleinere variant SL4 (40 mm diameter) verzekeren een prima zichtbaarheid. Dit stelt de operator in staat om de systeemstatus heel snel te identificeren en preventieve actie te ondernemen, en zo de productiviteit van machines en processen te optimaliseren.

De aandacht trekken - Nieuwe signaalzuilen zorgen voor grotere veiligheid en efficiëntie voor machines en processen
Onderschrift: De nieuwe SL7 en SL4 signaalzuilen van Eaton – helderder, luider en attractiever

Voor de montage of demontage bij het verplaatsen van machines is geen gereedschap vereist. Het snelle assemblagesysteem met bajonetkoppeling zorgt voor een minimale montagetijd.
 
De signaalzuilen zijn modulair opgebouwd vanaf de basis, met daarboven de lichtsignaal- en akoestische module.
 
Tot vijf modules kunnen gecombineerd en gemonitord worden in één zuil. Eaton verbeterde ook de lichtsterkte en het geluidsvolume, en integreerde ook diverse  toonhoogtes voor het akoestisch signaal. Zo kunnen diverse systeemstatussen adequaat en duidelijk gecommuniceerd worden. Denk hierbij aan een gebrek aan grondstof, defecten of gevaren. De nieuwe signaalzuilen verzekeren een verbeterde controle en monitoring voor het onderhoudspersoneel, wat op zijn beurt leidt tot een veilig, en productief machinepark. 
 
Het type alarmsignaal en het belang van de signaalindicatie op de signaalzuil moet  steeds duidelijk waarneembaar en te onderscheiden zijn, zelfs vanop een grote afstand. Daarom verbeterde Eaton verder de alarmindicatie van de signaalzuilen. Het gebruik van led en highperformanceleds (bij de SL7) maken het lichtsignaal duidelijker. De leduitvoering is beschikbaar in 24 V, 120 V en 230 V versies, het type met highperformanceleds in 24 V. 
 
Een breed gamma aan mogelijke indicaties is beschikbaar voor de gebruiker voor het verzekeren van een optimale waarschuwing. Zo zijn er niet enkel zes kleuren beschikbaar, maar ook meerdere lichtmodi (continu licht, zwaailicht, stroboscooplicht, multi-strobo licht). Dat geldt ook voor het akoestische signaal. Hier zijn acht mogelijke signalen vastgelegd die diverse systeemstatussen kunnen communiceren. Ook de geluidssterkte is regelbaar tot 100 dB, wat de signaalzuil ook geschikt maakt voor lawaaierige omgevingen.
 
De afzonderlijke lichtmodules zijn verkrijgbaar in alle belangrijke kleuren - rood, geel, groen, blauw, felwit en sinds kort ook oranje voor de internationale markt. Dit maakt de signaalzuilen geschikt voor wereldwijd gebruik.

De montage en demontage van de signaalzuil, in het bijzonder bij het vervoeren van machines, betekende in het verleden een zekere inspanning. Het nieuwe snelmontagesysteem met bajonetkoppeling vereenvoudigt en versnelt de montagetijd met 50 %. Ook de montagekosten dalen hierdoor. Enkel de basis van de signaalzuil wordt vast op de machine gemonteerd via schroeven. Ook de elektrische verbinding gebeurt enkel via de zuilbasis. De modules worden hier modulair bovenop geplaatst. Als de machine getransporteerd moet  worden kan de signaalzuil dus na afloop eenvoudig weer op de basis geplaatst worden. Naast dit snelmontagesysteem zijn er ook nog diverse hulpstukken beschikbaar, zoals bevestigingsbeugels en -haken. 
 
De inbouwruimte voor vele machines is beperkt. Het zou echter fataal zijn om te gaan bezuinigen op veiligheidscomponenten. Daarom biedt Eaton ook de ruimtebesparende 40 mm breed SL4 signaalzuil aan naast de standaard SL7 signaalzuil. Zelfs als er bijna geen ruimte is tussen plafond en machine kan de SL4 toch gebruikt worden en zo tot 10 signaalmodules herbergen, zelfs daar waar de ruimte zeer beperkt is.
 
Alle signaalzuilen zijn zeer robuust uitgevoerd en hebben een beschermingsgraad tot IP66 (bescherming tegen opspattend water. Eaton heeft ook gedacht aan het visuele uitzicht van machines en installaties: de ronde vormen van de signaalzuilen zijn afgestemd op die van de componenten uit het RMQ-Titan-programma. Dat zorgt voor een uniforme uitstraling. De efficiëntie van de signaalzuilen kan nog verder worden verhoogd door ze met de SmartWire-DT voor intelligente data-overdracht te voorzien, zodat ze naadloos binnen het Lean Solutions programma passen.  
 
De waarschuwende functie van deze signaalzuilen vormt een belangrijke schakel in elk productieproces. De informatie die ze leveren laat de operator toe om in een zeer vroeg stadium al mogelijke problemen te gaan detecteren en oplossen. Dat heeft een grote weerslag op de productiviteit van uw machinepark.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers